Godina za pamćenje

"Moja prva titula. Neponovljiva emocija zbog rođenja Matije. Zatim Superkup Italije. Prvo mjesto u grupi Lige šampiona. Na kraju, jesenja titula. Bila je ovo nevjerovatna godina"
0 komentar(a)
Mirko Vučinić, Foto: Beta/AP
Mirko Vučinić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.12.2012. 12:13h

Iako u 2012. nije postigao najviše golova u karijeri, iza kapitena crnogorske reprezentacije i napadača Juventusa Mirka Vučinića je definitivno jedna od najuspješnijih godina.

"Moja prva titula šampiona Italije. Neponovljiva emocija zbog rođenja Matije, mog drugog sina. Zatim Superkup Italije, osvojen u Pekingu. Prvo mjesto u grupi Lige šampiona. Na kraju, jesenja titula. Bila je ovo nevjerovatna godina", kalendarski je nabrojao Vučinić po čemu će pamtiti 2012, u poruci koju je poslao fanovima na svom zvaničnom sajtu (www.mirkovucinic.com).

Iza Vučinića je sjajna godina i na na reprezentativnom planu. Prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi za Mundijal nakon četiri kola, te izbor za fudbalera godine u tradicionalnoj anketi Fudbalskog saveza Crne Gore.

"Ponosan sam što sam izabran za najboljeg fudbalera Crne Gore. To je velika čast i veliki motiv da nastavim ovako", napisao je Vučinić prije nekoliko dana na svojoj zvaničnoj stranici.

U Seriji A je pauza zbog božićnih i novogodišnjih praznika. Prvenstvo se nastavlja 6. januara, kada će Juventus dočekati Sampdoriju.

Slobodne dane Vučinić je iskoristio da se spusti na jug Italije, u Leće, grad koji je od 2000. do 2006. bio njegova prva stanica na Apeninima.

"U 2013. moramo da nastavimo sa istom željom, sa istom glađu za pobjedama... Sve do najviših ciljeva, čak i u Evropi. Želimo da nastavimo da sanjamo. Odavde, iz mog Lećea, gdje sam odlučio da provedem odmor u društvu moje porodice, od srca vam želim srećne novogodišnje i božićne praznike", naveo je Vučinić u čestitci.

Bonus video: