Je li Primera postala dosadna?

Jaz koji se formirao između Barselone i Reala nije dobar za ligu i španski fudbal - mišljenje je Johana Krojfa, sive eminencije katalonskog kluba
5 komentar(a)
Barselona - Real Madrid, Foto: Reuters
Barselona - Real Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.12.2012. 10:17h

Paklena trka udvoje, bila je najveća karakteristika jedne od vodećih evropskih liga, španske Primere.

Sve do ove sezone. Barselona nakon 17 kola, što nije ni polovina prvenstva, ima čak 16 bodova više od Reala. Trka je već odlučena, jer je teško povjerovati da drugoplasirani Atletiko Madrid, koji ima devet bodova manje od Barselone, može da zaustavi Katalonce.

Je li Primera postala dosadna, tema je kojom su se bavili španski mediji nakon nestvarnog zaostatka Murinjovog Reala.

"Da, 16 bodova je previše. To je nevjerovatna, užasna razlika! Jaz koji se formirao između Barselone i Reala nije dobar za ligu i španski fudbal", mišljenje je Johana Krojfa, sive eminencije katalonskog kluba.

Nakon što je Real u velikom stilu osvojio titulu prošle sezone, malo je ko mogao da očekuje da će “kraljevski klub” već u decembru potpisati kapitulaciju.

Jeste Barselona napravila najbolji startu i istoriji kluba (čak 16 pobjed i samo jedan remi), suština je u kiksevima Reala. A Madriđani su izgubili čak četiri puta, uz tri remija.

"Navijači Barselone su vjerovatno srećni zbog ovolike razlike, alu u prvenstvu više neće biti napetosti i tenzija koje su stvarali Real i Barselona, takmičeći se međusobno. U tome i jeste draž fudbala, a ovdje je sva neizvjesnost gotova", dodao je Krojf.

Sa njim se ne slaže nekadašnji selektor Španije Luis Aragones, osvajač titule na Euru 2008.

"Ne bih rekao da je prvenstvo dosadno, jer i dalje imamo dva tima koja se trkaju za titulu", istakao je Aragones, misleći na Barsu i Atletiko Madrid.

I ne samo to...

"Šta je sa ostalim klubovima? Tri ili četiri tima se bore za mjesto u Ligi šampiona, što prvenstvu daje neizvjesnost. Ni titula nije odlučena, jer znam kako se dobro radi u Atletiku. Oni će se boriti do kraja, vidjećete", utisak je popularne “kornjače”.

Bonus video: