Saudijci vidjeli plamen na avionu, Urugvajci gledaju ka drugoj fazi

Na jednom od motora aviona usred leta Saudijaca iz Sankt Peterburga u Rostov, bljesnuo je plamen. “Zeleni sokoli” su ipak bezbjedno sletjeli na današnju utakmicu sa Urugvajem (17 sati)
0 komentar(a)
Dijego Godin, Foto: Reuters
Dijego Godin, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.06.2018. 11:53h

Sudar Urugvaja i Saudijske Arabije, danas u 17 sati u okviru 2. kola grupe A, i dalje je u sjenci bizarnog incidenta na avionu saudijske ekspediciju prlikom leta iz Sankt Peterburga ka Rostovu na Donu.

Na jednom od motora aviona kompanije “Rusija”, usred leta, naime, bljesnuo je plamen.

Fotografije, pa čak i video snimci plamena na krilu aviona preplavile su internet, srećom - nikakvih posljedica nije bilo.

“Obavještavamo da su svi članovi našeg tima bezbjedno sletjeli u Rostov, nakon plamena koji se u jednom momentu pojavio na jednom od motora. Upravo smo stigli u grad i vozimo se ka hotelu”, saopštio je Fudbalski savez Saudijske Arabije na svom Tviter profilu.

Preliminarne istrage, pišu ruski mediji, govore da je avion naletio na pticu. Avio-kompanija je saopštila da je avion prizemljen do daljeg zbog tehničkog kvara, da nikakve vatre nije bilo i da bezbjednost putnika nije bila ugrožena.

Da li će i koliko ovaj incident uticati na saudijske fudbalere, vidjeće se kada počne meč na obali Dona. Sudeći po selfi fotografijama koje su pojedini igrači “zelenih sokola” objavili na društvenim mrežama - sa osmijehom i plamenom u pozadini, usred leta - ne bi se reklo su se previše potresli.

"Nismo se uplašili", rekao je kapiten Saudijske Arabije Osama Havsavi.

Kako god, teško da Saudijci mogu gore od onog što su prikazali u prvom meču protiv Rusije.

Čak pet komada primila je selekcija Huana Antonija Picija na otvaranju, a danas će na “Rostov areni” pokušati da popravi utisak.

"Moraćemo da promijenimo dosta stvari, počevši od taktike", kazao je Pici, nekadašnji napadač Barselone.

"Možda djelujemo otpisani, ali ne smijemo da gubimo nadu. Mnogo nepredviđenih stvari se dešava na Mundijalu", dodao je Havsavi.

Urugvajci su na otvranaju u 90. minutu slomili Egipćane, a danas žele da upišu novi trijumf kako bi u posljednjem kolu protiv Rusije igrali za 1. mjesto u grupi.

"Imali smo tešku utakmicu na startu, dok je naš protivnik vjerovatno razočaran nakon teškog poraza. Pokušaćemo da iskoristimo njihovo emocionalno stanje, ali vjerujem da nas čeka još jedan težak meč. Prligođavaćemo se utakmici u hodu", rekao je selektor Urugvaja Oskar Tabares.

Luis Suares se ispromašivao u prvoj utakmici, Edinson Kavani takođe nije imao sreće, pogodio je stativu. Ako njih dvojica prorade protiv autsajdera, biće mnogo, mnogo lakše za “seleste” u potjeri za pobjedom koja bi značila plasman u drugu fazu.

Bonus video: