Čelzi brojao do osam, Lampard rekorder

Vili je pucalo sa svih strana - da nije bilo golmana Breda Guzana primila bi, bez pretjerivanja, makar 12 ili 13 golova...
1 komentar(a)
Ažurirano: 23.12.2012. 19:19h

Svonsi je zaustavio Mančester junajted, pomogao Mančester sitiju da smanji zaostatak za liderom (sada šampion ima četiri boda minusa), ali vijest dana stiže iz Londona - Čelzi se probudio i pobijedio Aston Vilu rezultatom 8:0!

"Plavcima" definitivno leže goleade, ovo je osmi put u posljednjih 18 utakmica Premijer lige da je londonski sastav učestvovao u meču u kojem je palo šest ili više pogodaka.

S druge strane, "vilenjaci" se na "Stamford bridžu" nisu pitali ništa - pucalo im je sa svih strana, da nije bilo golmana Breda Guzana primili bi, bez pretjerivanja, makar 12 ili 13 golova...

Rafael Benites možda nije po volji navijačima, ali se možda nešto i promijeni nakon što je postavio lični rekord. Špancu je ovo najubjedljivija pobjeda u Premijer ligi - do sada je "lider" bila pobjeda nad Derbi kauntijem u septembru 2007. još dok je bio menadžer Liverpula.

Vila je ovom osmicom upisala najteži poraz u istoriji kada su mečevi u eliti u pitanju..

Lampard, Oskar, Pjazon...

Goleada je imala i svoje junake. Frenk Lampard je 500. put u karijeri bio starter u Premijer ligi, dao je i gol, a onda je ustupio mjestu Ramirešu, kasnije dvostrukom strijelcu.

Legendarni as Čelzija je čak 11 sedmica čekao da 500. put bude prvotimac.

Lampard je ujedno i postao najbolji strijelac Čelzija u eliti - dao je 130. gol i ima jedan više od dosadašnjeg rekordera Bobija Tamblinga.

"Šta znači sve ovo? Znači da sam ostarao...", rekao je nasmijani Lampard. Ponosan sam, jako ponosan, jer sam sada ispred velikog čovjeka kakav je Tambling.

Oskar je prvi put bio strijelac u Premijer ligi (pogodio s bijele tačke), a Benites je u specifičnom trenutku imao hrabrosti da pruži šansu i jednom debitantu.

U pitanju je 18-godišnji Brazilac Lukas Pjazon, kojeg u domovini vide kao nasljednika Kake... Bivši fudbaler Sao Paula je ušao u 74. umjesto Huana Mate, a samo minut kasnije i asistirao Ramirešu za 5:0.

Pjazon je kasnije i promašio penal u 88. minutu koji je sam iznudio.

Benites: Znam da Vili nije lako

Privremeni menadžer Čelzija je nakon ovakve pobjede pričao o protivniku.

"Nikada nije lako kada primite toliko golova. Sviđa mi se način na koji radi moj kolega, jasno se vide prave ideje, ali ovakve stvari se dešavaju", istakao je Španac, koji je i priznao da mu je drago što je pogodio Fernando Tores.

"Uvijek radi dobro i golovi stižu. Ipak, najvažniji su bodovi".

Klub iz Birmingema je do sada pet puta gubio po 7:0, ali se posljednji put to dogodilo 1964. na "Old trafordu".

"Nema opravdanja, bili smo potpuno nemoćni. Borili smo se prilično jadno. Ne smijemo tako lako da primamo golove, pogotovo u uvodu utakmice. Ovo je opomena, moramo da se spustimo na zemlju poslije nekoliko dobrih rezultata", bio je iskren menadžer Vile Pol Lambert.

"Đavolima" bod u Velsu

A nakon pet vezanih pobjeda u ligi Mančester junajted je morao da se zadovolji remijem protiv borbenog Svonsija (1:1).

Lider je vodio (pogodio glavom Patris Evra), a bod Velšanima donio je Španac Migel Miću.

Junajted je imo velike šanse (prije svih, Ćićarito Ernandes, Majk Kerik i Ešli Jang), ali je domaćin nagrađen za hrabrost, pa su zato i igrači na kraju ovacijama ispraćeni sa stadiona "Liberti".

"Nadigrali smo ih i samo nam je falilo sreće. Rekao bih da je i sudija suviše mlad da vodi ovakve utakmice", rekao je ser Aleks Ferguson.

Škotu je zasmetala intervencija štopera domaćin Ešlija Vilijamsa kod faula nad Robinom van Persijem.

"Robin je srećan što je uopšte ostao živ. Bio je to sraman gest protivničkog igrača i treba da bude kažnjen. Van Persi je mogao da slomi vrat", dodao je menadžer Junajteda.

Galerija

Bonus video: