Adebajor o Kupu nacija: Ne želim opet da rizikujem život

Adebajor jednostavno ne može da zaboravi horor scene iz 2010. kada je bio u autobusu koji je napadnut. Sve se desilo prije starta Kupa nacija u Angoli, a tada je i poginulo troje ljudi.
54 pregleda 0 komentar(a)
Emanuel Adebajor, Foto: Reuters
Emanuel Adebajor, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.12.2012. 17:28h

Togo će na Kupu afričkih nacija morati da se snalazi bez najboljeg igrača Emanuela Adebajora.

Tako je makar najavio napadač Totenhema, ali i ostavio "pet odsto šansi" da na kraju, ipak, bude dio ovog turnira ako se, kako kaže, promijene neke stvari u organizaciji.

O čemu se zapravo radi? Adebajor jednostavno ne može da zaboravi horor scene iz 2010. kada je bio u autobusu koji je napadnut. Sve se desilo prije starta Kupa nacija u Angoli, a tada je i poginulo troje ljudi.

"Čuo sam razne priče, a jedna od njih je da ne želim da igram zbog neisplaćenih bonusa, odnosno 100 hiljada po utakmici. To nije tačno, ne treba mi novac da bih igrao za svoju zemlju. Čak sam često davao igračima novac za avionske karte", rekao je Adebajor.

Razlog što je bliže odluci da ne igra na Kupu nacija je slaba organizacija.

"Nje praktično i nema. Bio sam u autobusu u Angoli kada je poginulo troje ljudi. Držao sam ih na rukama dok su umirali, a vlada ne želi da plati liječenje preživjelima. To nije u redu", rekao je Adebajor.

O Angoli i nemilim scenama jedva da i želi da priča.

"To je bila strašna situacija. A sada? Treba da idemo u Južnu Afriku, a ništa se nije promijenilo, nikada ne znate šta može da se desi. U Angoli sam čak morao da nosim pancir. Željeli su me mrtvog, kasnije sam saznao da sam baš ja bio meta. Napustio sam reprezentaciju i vratio se kada su me zvali da pomognem, ali ništa nisu uradili povodom bezbjednosti", kazao je Adebajor.

Bonus video: