Fenerbahče bez trenera, Kočaman podnio ostavku

Četrdesetsedmogodišnji stručnjak bio je pod ogromnim pritiskom javnosti, jer se sukobio sa nekim od najboljih igrača u timu
0 komentar(a)
Ajkut Kočam, Foto: Habergazete.com
Ajkut Kočam, Foto: Habergazete.com
Ažurirano: 23.12.2012. 15:01h

Fenerbahče je u potrazi za novim trenerom nakon što je Ajkut Kočaman podnio ostavku.

Četrdesetsedmogodišnji stručnjak bio je pod ogromnim pritiskom javnosti, jer se sukobio sa nekim od najboljih igrača u timu.

Upravo na njegovo insistiranje raskinut je ugovor sa Aleksom, koji je za pet sezona postao jedan od ikona kluba i ljubimac navijača.

Brazilac je sredinom oktobra otišao iz Istanbula i potpisao za Koritibu.

Kočaman je odlučio da se povuče nakon što je Fener u subotu poražen od Karabukspora pred svojim navijačima (1:3), pa sada za liderom Galatasarajem zaostaje pet bodova, uz utakmicu više.

"Kao bivši igrač Fenerbahčea, bio sam počastvovan što sam u posljednje dvije i po godine trenirao ovaj turski giganta. Međutim, više nemam snage da nastavim i odlučio sam da podnesem ostavku. Upozorio sam svoje igrače da Karabukspor opasan tim koji može da iznenadi, ali ne nisu slušali”, rekao je razočarani Kočaman.

Dobra stvar za upravu Fenerbahčea je činjenica da je pauza u šampionatu Turske do 20. januara 2013. godine, pa ima dovoljno vremena da pronađe novog šefa stručnog štaba.

Bonus video: