Isko najbolji mladi fudbaler Evrope

Raniji osvajači nagrade "Golden boy" bili su, pored pomenutih Mesija i Runija, još Sesk Fabregas, Serhio Aguero, te Mario Gece prošle godine
0 komentar(a)
Isko, Foto: Sport.ripley.za.net
Isko, Foto: Sport.ripley.za.net
Ažurirano: 23.12.2012. 10:37h

Španac Fransisko Roman Alarkon, poznatiji kao Isko, dobio je nagradu Tutosporta "Golden boy", za najboljeg mladog fudbalera u 2012. godini, prenosi B92.

Talentovani igrač Malage trijumfovao je u izboru 30 sportskih novinara najuticajnijih evropskih medija, i postao jubilarni 10. osvajač ove nagrade koji su dobijali Vejn Runi, Leo Mesi...

Isko je izabran između 39 najboljih mladih fudbalera Evrope, a u finalu konkurencija su mu bili Stefan El Šaravi iz Milana i Tibo Kurtoa iz Atletiko Madrida.

"Presrećan sam. Ovo je predivna stvar. Vidim imena ranijih dobitnika nagade i to me čini još srećnijim. Tu su najprestižnija imena u fudbalu, kao što je Lionel Mesi. Nagrada će biti podstrek da postanem prava zvijezda svetskog fudbala, kao i oni koji su je osvajali prije mene", rekao je 20-godišnji Isko.

Španac je dobio 137 glasova novinara, 125 je imao El Šaravi, a 116 Belgijanac Kurtoa.

"Kada sam pročitao da sam kandidat za nagradu mislio sam da je šala. Kada sam čuo da su mi rivali El Šaravi i Kurtoa, nisam očekivao da ću da pobijedim", istakao je mladi Španac.

Raniji osvajači nagrade "Golden boy" bili su, pored pomenutih Mesija i Runija, još Sesk Fabregas, Serhio Aguero, te Mario Gece prošle godine.

Isko je zablistao ove sezone u dresu Malage u Ligi šampiona.

Bonus video: