Prezadovoljan sam što me poštuju kao igrača i čovjeka

Malo je nedostajalo da sezona iz snova bude krunisana pogotkom na debiju za A reprezentaciju
1 komentar(a)
Blažo Igumanović, Foto: Savo Prelević
Blažo Igumanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.12.2012. 12:58h

Da se isplati upornost u fudbalu najbolji je primjer univerzalac Rudara Blažo Igumanović, koji je od prije nekoliko dana zvanično najbolji igrač Telekom Prve crnogorske lige u 2012. godini.

A podatak da je u izboru trenera i kapitena prvoligaških klubova nagrada za najboljeg igrača elitnog domaćeg takmičenja na veoma ubjedljiv način pripala Igumanoviću valjda najbolje svjedoči da je učinak 26-godišnjeg fudbalera na izuzetnoj cijeni...

Igumanović, koji je u lanjskom izboru bio na trećem mjestu, sada je daleko ispred konkurencije - fudbaler Rudara je u anketi FSCG-a sakupio 74 boda, napadač Sutjeske Đorđe Šušnjar (23), a na svečanoj bini našao se i špic Čelika Ivan Ivanović (22).

Samo dan nakon što je dobio priznanje Fudbalskog saveza Crne Gore, Igumanović je proglašen i za najboljeg sportistu Pljevalja (u najsjevernijem crnogorskom gradu izbor je bio podijeljen na sportiste u muškoj i ženskoj konkurenciji).

"Iskreno, baš sam se iznenadio kada sam čuo da imam čak 50 bodova više od drugoplasiranog. Prija mi, međutim, što me treneri i kolege fudbaleri poštuju kao igrača i kao osobu. To je velika stvar, prezadovoljan sam zbog toga. A moja očekivanja su bila da ću biti među tri najuspješnija igrača po broju bodova. Imao sam uspješnu godinu, jednom nastupio za A reprezentaciju. Mislim da su mi zasluženo pripale počasti, nastojaću da opravdam priznanje", rekao je Igumanović.

Ovogodišnji laureat već treću sezonu uspješno se dokazuje u Rudaru (prethodno je branio boje Mladosti i Zete).

Ispostavilo se da je po odlasku sa Trešnjice napravio pravi izbor...

"Rudar je najbolje rješenje za mladog igrača, njegovu afirmaciju. Klub ima najbolju atmosferu, a za moju nagradu zasluge imaju i treneri koji su me predvodili...A radi se zaista o dobrim stručnjacima - puno sam naučio od Nebojše Vignjevića, potom od Dragana Radojičića, sada i od doktora fudbala Nikole Rakojevića. Ova godina mi je možda i najbolja od kada sam u Rudaru, bilo je i dosta golova, asistencija", napominje Igumanović.

Malo je nedostajalo da sezona iz snova bude krunisana pogotkom na debiju za A reprezentaciju. Igumanović je protiv San Marina (14. novembra pod Goricom) u 77. minutu dobio šansu umjesto Vladimira Volkova.

Svega nekoliko minuta kasnije sjajno je gađao iz slobodnog udarca, ali je pogodio stativu.

"Kada sam šutirao, pomislio sam da će lopta da završi u mreži... Ne mogu, međutim, ni da kažem da mi je krivo što nisam postigao gol jer mi se ostvarila želja da debitujem za reprezentaciju. Jasno je, međutim, da bi mi pogodak puno značio. Probaću da se ustalim u reprezentaciji", dodao je ofanzivni vezista Rudara.

Igumanović je na početku 2011. godine bio na pragu inostranog angažmana - odlazak u ruski Rostov je bio dogovoren...

Transfer je, međutim, propao, nakon čega su i Igumanović i Rudar bili u čudu.

To, međutim, nije pokolebalo beskompromisnog borca, a kao nagrada stiglo je priznanje za najboljeg igrača domaće lige. Želja za 2013. godinu praktično se sama nameće...

"Imam ugovor sa Rudarom, koncentrisan sam na obaveze u sadašnjem klubu. Volio bih, međutim, da odem, željan sam nečeg novog. Imam 26 godina i mislim da je pravo vrijeme da promijenim sredinu, da se oprobam negdje vani. Ove tri godine u Rudaru su mi i najljepše u karijeri. U minulom periodu osvojili smo jednu titulu i dva trofeja u Kupu, okitili se i duplom krunom", zaključio je Igumanović.

Pošten pristup je najbitniji

U protekom periodu Igumanović je strpljivo radio i fudbalski put krčio tiho, bez mnogo pompe.

Na pitanje koji faktor doživljava kao najveći adut svog napretka u karijeri, as Rudara, zvanično najbolji fudbaler domaćeg prvoligaškog takmičenja u 2012. godini, je bez mnogo razmišljanja odgovorio:

"Trudim se da uvijek pružim sto odsto. Nekad se odigra dobro, nekada slabije, ali uvijek igram pošteno, za ekipu. A iz jakog kolektiva uvijek iskoči neki pojedinac".

Bonus video: