Crvena zvezda dobila novi Upravni odbor

Fudbalski klub Crvena zvezda dobio je na današnoj sednici svoje Skupštine u Beogradu novi Upravni odbor, generalnog sekretara i sportskog direktora.
91 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Džajić, Foto: Beta
Dragan Džajić, Foto: Beta
Ažurirano: 22.12.2012. 13:34h

Fudbalski klub Crvena zvezda dobio je na današnoj sednici svoje Skupštine u Beogradu novi Upravni odbor, generalnog sekretara i sportskog direktora.

Novi Upravni odbor Crvene zvezde čine Nebojša Čović, Ivan Tončev, Slaviša Kokeza, Branko Radujko, Aleksandar Antić, Miodrag Lemajić, Slobodan Babić, Predrag Ćulibrk, Božidar Cerović, Milovan Stanišić, Mirko Ristić, Dušan Savić, Branko Kovačević, Zoran Bašanović i Marko Ćulibrk.

Potpredsjednici Upravnog odbora su Nebojša Čović koji je i predsjednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda i predsjednik FNP Grupe, zatim Ivica Tončev koji je specijalni savjetnik premijera Srbije za nacionalnu bezbijednost, i privatni preduzetnik Slaviša Kokeza.

Član Upravnog odbora u Odboru za hitna pitanja biće Branko Radujko.

Generalni sekretar kluba je Miodrag Zečević, a njegov zamjenik Stefan Pantović.

Zoran Stojadinović je, kao što se i očekivalo, postao novi sportski direktor kluba.

Sve njih predložio je novi predsjednik kluba Dragan Džajić, a Skupština je taj prijedlog jednoglasno prihvatila.

Skupštini je prisustvovalo 106 od 149 članova.

Novi predsjednik Crvene zvezde Dragan Džajić izjavio je danas da je taj fudbalski klub najviše naučio u posljednjih desetak godina jer je prvi put u istoriji doživio i shvatio šta znači biti pobijeđen.

"Zvezda je posljednjih desetak godina najviše naučila jer je prvi put u istoriji doživjela i shvatila šta znači biti pobijeđen. Ona je do tada samo znala kako se pobjeđuje. U svom trajanju znali smo odolijevati svim burama i braniti se od nedobronamjernih ljudi", rekao je Džajić na sjednici Skupštine, gdje je verifikovan njegov izbor za predsjednika kluba.

Džajić je kazao da je spreman da svo svoje znanje i umijeće stavi u funkciju Zvezde.

"Biću posvećen budućnosti Zvezde, a ako budemo jedinstveni, ne baš blistava sadašnjost otići će brže nego što je došla. Ako očekujete da obećam evropsku Zvezdu za pola godine, ostaćete uskraćeni. Ne zato što ne vjerujem i ne želim Evropu u Beogradu. Ja sam se i latio posla znajući šta me čeka u budućnosti, da mi najljepši snovi postanu realnost. Ja sam spreman da svo znanje i umijeće stavim u funkciju Zvezde", kazao je Džajić.

Od odlaska prošlog predsednika Vladana Lukaća, Zvezdu je vodila Radna grupa na čelu sa Džajićem.

"U periodu od ulaska Radne grupe napravljen je presjek i on će biti plan za promjenu strukture prihoda i rashoda i promjenu petogodišnjeg plana razvoja kluba. To znači izradu koncepcije stručnog programa rada sa svim selekcijama. Izrada pedagoškog plana suštinsko je pitanje razvoja kluba", rekao je Džajić.

On je istakao da Zvezda mora da čuva sve što je veliko i vrijedno.

"Zvezda mora da čuva sve što je veliko i vrijedno. Dužni smo da okupimo sve čije srce kuca za crveno-bijelu boju", istakao je Džajić.

Bonus video: