Pobjeda u Moldaviji za Brazil

"Ove godine smo zasluženo pali u drugi plan zbog rukometašica i olimpijaca uopšte. Želim da im još jednom čestitam na tome", istakao je najstariji fudbaler crnogorske reprezentacije.
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.12.2012. 12:12h

U moru sportista i funkcionera u prepunoj vili „Gorica” bio je i jedan pomalo neočekivan gost - Milorad Peković, fudbalski reprezentativac Crne Gore. Bivši fudbaler OFK Beograda, Partizana, Ajntrahta iz Trira i Majnca iskoristio je pauzu u Bundes ligi da dođe u Crnu Goru i pojavio se na dodjeli nagrada COK-a.

Vezista bundesligaša Grojter Firta se u kratkom intervjuu za „Vijesti” osvrnuo na fenomenalne rezultate „hrabrih sokola” u godini na izmaku.

"Velika godina je iza nas. Pokazali smo da imamo kvalitet i da nam iskustvo iz prethodnih kvalifikacija mnogo znači. U narednoj godini nas čekaju veoma bitni mečevi i nadamo se ostvarenju svog cilja, a to je plasman na Svjetsko prvenstvo", istakao je Peković, koji je prije 35 godina rođen u Nikšiću.

Iako je fudbal najpopularniji sport, zapravo najvažnija sporedna stvar na svijetu, sjajni rezultati „hrabrih sokola” su u sjenci onoga što su uradile rukometašice Crne Gore.

"Ove godine smo zasluženo pali u drugi plan zbog rukometašica i olimpijaca uopšte. Želim da im još jednom čestitam na tome", istakao je najstariji fudbaler crnogorske reprezentacije.

Prvi ste u grupi sa 10 bodova, ali postoji li žal za onom utakmicom protiv Poljske, kada ste ostali bez snage i pobjede u posljednjih 30 minuta?

"Ta dva boda više bi nam mnogo značila, ali smo i ovako prvi u grupi. Ostvarili smo cilj za ovu godinu, a presudni će biti mečevi protiv Moldavije i Engleske u martu. Moramo da se koncetrišemo na te utakmice i ostvarimo što bolji rezultat. Pobjeda u Moldaviji nam otvara vrata Svjetskog prvenstva. To gostovanje je presudna utakmica u ovim kvalifikacijama".

Na gotovo svakoj utakmici dobiješ žuti karton. Kada ćeš prestati sa tom praksom?

"Nikad - uz osmijeh je dodao Peković".

Nadam se opstanku u Bundes ligi

Peković je od 2010. godine član Grojter Firta, sa kojim je ljetos izborio istorijski plasman u Bundes ligu. Klub iz Bavarske je, međutim, posljednji na tabeli, sa 10 bodova manje od Volfsburga, koji je u zoni spasa.

"Loše stojimo na tabeli. Platili smo danak neiskustvu, jer ima dosta igrača koji se dosada nisu susreli sa Bundes ligom. Biće teško, ali probaćemo da ostanemo u eliti", ističe Peković..

Doveli ste nesuđenog srpskog reprezentativca Nikolu Đurđića, koji je postigao mnogo golova u Norveškoj i Švedskoj. Šta očekuješ od njega?

"Vjerujte mi da ne znam kakav je fudbaler. Dosta sam čuo o njemu, ali ga ne poznajem. Nadam se da će i kod nas dati koji gol", zaključio je Peković.

Bonus video: