Španija želi brzi gol da joj se ne bi „dogodio Meksiko“

Iako nije pobijedila evropskog prvaka i briljantnog Ronalda, Španija je pokazala kvalitet i snagu, ali i karakter, koji će biti na potpuno drugačijem ispitu u Kazanju
54 pregleda 0 komentar(a)
ŠPANIJA, Foto: Reuters
ŠPANIJA, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.06.2018. 08:57h

U specifičnom momentu, nakon, po mnogima, najvećeg skandala u istoriji Mundijala i otkaza selektoru samo dva dana pred početak, Španija je počela rusku avanturu i put ka tituli.

Vatreni remi sa Portugalom 3:3 na debiju Fernanda Jera bio je dovoljan da se zaboravi fudbalski „državni“ udar, koji su izveli Real i Đulen Lopetegi, ali i da „furija“ pokaže da je dovoljno jaka da prebrodi iznenadnu i veliku krizu.

Iako nije pobijedila evropskog prvaka i briljantnog Ronalda, Španija je pokazala kvalitet i snagu, ali i karakter, koji će biti na potpuno drugačijem ispitu u Kazanju.

Sa ulogom apsolutnog favorita ulazi u meč protiv Irana, večeras od 20 sati...

„Ovo su vrlo komplikovane utakmice. Ne dobijaš ništa, a možeš mnogo da izgubiš. Svi očekuju pobjedu, očekujemo je i mi, ali Svjetsko prvenstvo je specifično takmičenje. Njemcima se 'dogodio' Meksiko, svakome može da se dogodi nešto slično, a vremena za popravni nema mnogo“, upozorio je selektor Jero.

Da se ne bi potvrdilo nepisano fudbalsko pravilo da su unaprijed dobijene utakmice najteže, potreban je brzi gol, ističe Isko.

„Pokušaćemo da u startu 'ubijemo' utakmicu, da se nametnemo, da napadamo“, poručio je vezista Reala.

Lako je predvidjeti kako će se odvijati sjutrašnji meč. Španija sa loptom u posjedu, na polovini protivnika, Iran u bloku pred svojim golom i sporadičnim napadima. „Furija“ će, bez sumnje, imati šanse, ali odbrana tima koji vodi nekadašnji Realov trener Karlos Keiroš nije nimalo naivna - primila je svega pet golova na 18 kvalifikacionih mečeva.

„Uz poštovanje prema protivniku, sve zavisi od nas i naše koncetracije pred golom“, naglasio je Isko.

Iranci kao lideri grupe ulaze u duel sa jednim od favorita, nakon srećne, u 91. minutu izborene pobjede nad Marokom (1:0).

„Ove dvije utakmice nemaju nikakve veze. Znamo ko je Španija, kakve su mogućnosti tog tima. I golman može da nam napravi problem, svi su opasni. Svjesni smo u kakvoj smo ulazi, ali mi smo prkosan tim i ponosan, siguran sam da će momci uraditi sve za podvig“, rekao je Keiroš.

Iranci su u Rusiju doputovali bez kontrolnih utakmica, jer je fudbalski tim ispaštao zbog geo-političkih turbulencija i sankcija, koje su uvele SAD, a nakon kojih je, recimo, kompanija „Nike“ otkazala sponzorski ugovor sa iranskim savezom.

„Mi smo došli u Rusiju da igramo fudbal, a ne da se bavimo politikom i ispravljamo nepravde, ali igrači nisu zaslužili takav odnos i takvo nepoštovanje“, naglasio je Keiroš, koji će sjutra moći da računa na Saida Ezatolahija, koga zovu „Persijski Pogba“, dok će opasni napadač Alireza Jahanbaš, iako lakše povrijeđen, biti spreman za igru.

Bonus video: