Operacija uspjela, sad počinje borba

“Možemo da potvrdimo da je operacija Tita Vilanove prošla kao što se očekivalo”, stoji u sapštenju Barselone
0 komentar(a)
Tito Vilanova, Foto: Beta/AP
Tito Vilanova, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.12.2012. 16:15h

Fudbalski klub Barselona saopštio je da je operacija Tita Vilanove uspješno obavljena i da će strateg Katalonaca krenuti na hemioterapije kako bi pobijedio opaku bolest.

Nakon jučerašnjeg saznanja da se Vilanovi vratio tumor, sa kojim je već imao problema prije godinu, fudbalska javnost ostala je u šoku.

Dok su predstavnici Barselone boravili u Nionu, gdje je obavljen žrijeb za osminu finala Lige šampiona, bivši asistent Pepa Gvardiola je vodio bitku na operacionom stolu.

Klub je saopštio da je operacija tumora na parotidnoj žlijezdi uspjela i da će Vilanova početi sa hemioterapijama, koje će trajati šest sedmica.

“Možemo da potvrdimo da je operacija Tita Vilanove prošla kao što se očekivalo. Njegov oporavak biće sprovođen na klinici i u zavisnosti od toga kako se bude osjećao, znaćemo koliko će ostati u bolnici”, stoji u sapštenju katalonskog velikana.

Nakon saznanja da je Vilanovina operacija protekla po planu, oglasio se i predsjednik kluba Sandro Roselj.

“Moraćemo da pokušamo da funkcionišemo kao da se ništa nije dogodilo. Naravno da će biti jako teško, jer smo na određeno vrijeme ostali bez prvog trenera, ali sam ubijeđen da će se Tito oporaviti jako brzo i da će nastaviti sa uobičajenim obavezama”, poručio je Roselj.

Za sada je poznato da Barselona još neće tražiti novog trenera i da će Vilanovu na klupi mijenjati njegov asistent Đordi Roura.

Bonus video: