Portugal sa Marokom: Evropski šampiona ne smije da pogriješi

Ronaldo je protiv "crvene furije" postao tek četvrti igrač koji je dao gol na četiri različita Mundijala, poslije Uvea Zelera, Pelea i Miroslava Klosea
0 komentar(a)
Portugal - Maroko Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Portugal - Maroko Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.06.2018. 07:44h

Kristijano Ronaldo je protiv Španije najavio fantastičan Mundijal, upisao je het-trik koji je bio dovoljan samo za remi u duelu sa jednim od najboljih timova na svijetu.

Taj bod je na kraju Portugalcima značio taman koliko bi značila pobjeda, ali aktuelni evropski šampion od danas mora da pokaže planeti da zna da se nosi s ulogom velikog favorita.

Rival u Moskvi od 14 časova je Maroko, najveći tragičar prvog kola na Mundijalu, nakon što ga je u sudijskoj nadoknadi, i to autogolom, srušio Iran.

Marokanci su izgubili uprkos velikoj dominaciji i sada znaju da im je Portugal posljednja šansa da naprave pometnju u grupi.

"Nema razloga da tugujemo, još nismo "uništeni". Poraz od Irana nas je zabolio, ali pobjeda protiv Portugala može sve da preokrene", rekao je vezista Fajkal Fažr.

I Portugalci su svjesni rizika koji nosi ovaj meč, ali i činjenice da se od njih očekuju tri boda.

"Propustili smo neke šanse protiv Španije, pogotovo kod vođstva od 2:1. Ali, ne možete da budete nezadovoljni kada odigrate neriješeno sa takvom ekipom i kada date gol u 89. minutu. Na kraju smo, realno, imali i sreće", istakao je golman "evropskog Brazila" Rui Patrisio.

Fernando Santoš bi trebalo da napravi jednu izmjenu u odnosu na meč sa Špancima. Očekuje se da Ronaldu društvo u napadu danas pravi Andre Silva umjesto Gonsala Gedeša, koji se nije proslavio na premijeri.

"Samo selektor zna ko će igrati. Obožavam da sam na terenu sa Ronaldom, ali to je posao selektora da odluči. Ja sam spreman", istakao je Silva.

Ronaldo je protiv "crvene furije" postao tek četvrti igrač koji je dao gol na četiri različita Mundijala, poslije Uvea Zelera, Pelea i Miroslava Klosea.

CR7 je, takođe, najstariji igrač u istoriji mundijala koji je upisao het-trik - uradio je to sa 33 godine i 130 dana.

Portugalci nisu izgubili od neevropske reprezentacije na mundijalima još od 2002. godine kada je bolja bila Južna Koreja. Od tada su slavili pet puta uz tri remija.

Bonus video: