Džajić i zvanično novi-stari predsjednik Crvene zvezde

"Nastojaću da, sa ljudima koji budu u Upravnom odboru u narednom periodu, učinim sve da Crvena zvezda krene ka mjestu na kojem je decenijama bila", rekao je Džajić za sajt kluba.
0 komentar(a)
Dragan Džajić, Foto: Beta
Dragan Džajić, Foto: Beta
Ažurirano: 19.12.2012. 14:35h

Vratio se na mjesto uspjeha, iako u bitno drugačijim okolnostima i vremenima od onog kada je Crvena zevzda bila na krovu Evrope i svijeta - legenda beogradskog kluba Dragan Džajić i zvanično je danas izabran za predsjednika crveno-bijelih, nakon što su saopšteni rezultati izbora koji su u prethodna dva dana održani na Marakani.

Džajić će po drugi put u karijeri na predsjedničku dužnost stupiti u subotu kada će se održati sjednica Skupštine kluba koja će verifikovati rezultate izbora.

Džajić je zahvalio na podršci i povjerenju svima koja su glasali za njega.

"Period koji je pred nama je svima poznat i izuzetno težak. Nastojaću da, sa ljudima koji budu u Upravnom odboru u narednom periodu, učinim sve da Crvena zvezda krene ka mjestu na kojem je decenijama bila. Po završetku Skupštine kluba javnost će moći da čuje odgovore na sve ostale teme i pitanja", rekao je Džajić za sajt kluba.

Predsjednik Izborne komisije Matija Radojičić na današnjoj konferenciji za medije rekao je da je na izbore izašlo 1.824 od 7. 669 upisanih članova, a da je Džajić dobio 1.792 glasa, što je 90,5 odsto glasova izašlih birača.

"Lično sam izuzetno zadovoljan izlaznošću s obzirom na sve prateće okolnosti. Prije svega mislim na to što je postojao samo jedan kandidat i što je bilo jasno da je i jedan glas dovoljan za izbor. Takođe, bili su u pitanju radni dani i za razliku od prethodnih izbora glasalo se samo u Beogradu. Mnogo je važnije što je Džajić dobio toliku podršku", kazao je Radojičić.

On je dodao da se izborni proces na Marakani odvijao bez problema, u normalnoj i kulturnoj atmosferi i da su tome dodatno doprinijeli članovi biračkog odbora.

"Možda je simbolično to što je na današnji dan, na Svetog Nikolu, Džajić postao predsjednik, a svi znamo da je Zvezda 1991. godine titulu prvaka Evrope osvojila u Bariju, na stadionu koji nosi ime Svetog Nikole", primijetio je Radojičić.

Na subotnjoj sednici Skupštine Džajić će izložiti svoj predsednički program i plan rada, a predstaviće i svoje najbliže saradnike, novog sportskog direktora Gorana Stojadinovića, kao i novi Upravni odbor.

Džajić je gotovo cijelu igračku karijeru proveo u Crvenoj zvezdi, a prethodno je predsjedničku funkciju obavljao od 1998. do 2004. godine. Prije toga bio je sportski direktor u periodu kada je Zvezda postala šampion Evrope i svijeta.

On je u posljednjih mjesec dana bio na čelu Radne grupe koja je preuzela rukovođenje klubom nakon odlaska prethodnog predsjednika Vladana Lukića.

Bonus video: