Napoli ne prihvata odluku Disciplinske komisije Serije A

"Klub zbog namještanja utakmice ne treba da snosi krivicu. Vjerujemo da će istina izaći na vidjelo u drugostepenoj odluci", piše u saopštenju.
0 komentar(a)
Napoli, Foto: REUTERS
Napoli, Foto: REUTERS
Ažurirano: 18.12.2012. 14:46h

Fudbalski klub Napoli ocijenio je danas kao nelegitimno to što je Disciplinska komisija italijanske Serije A u ovom trenutku kaznila taj klub zbog namještanja utakmica.

Disciplinska komisija je danas, nakon priznanja bivšeg golmana Napolija Matea Djanela, oduzela tom klubu dva boda i kaznila ih sa 70.000 eura zbog namještanja utakmice Serije A protiv Sampdorije u sezoni 2009/10.

"Svaka odluka treba da se donese na početku ili na kraju sezone, a ne u toku takmičenja. Mnogo vremena je prošlo od 2010. godine i u ovom trenutku odluku nije trebalo donijeti", navodi se u saopštenju kluba.

U saopštenju se dodaje da Napoli u cjelokupnom postupku ne treba da snosi krivicu, a advokat kluba je dodao da je odluka "nepravedna".

"Klub zbog namještanja utakmice ne treba da snosi krivicu. Vjerujemo da će istina izaći na vidjelo u drugostepenoj odluci", piše u saopštenju.

Napoli će u naredna tri dana moći da podnese žalbu Sportskom arbitražnom sudu Italije, koji će donijeti konačnu presudu u ovom postupku.

Disciplinska komisija je na šest mjeseci iz fudbala suspendovala i kapitena Napolija Paola Kanavara, kao i odbrambenog igrača Đanluku Gravu, dok je italijanskom trećeligašu Portogruaru takođe oduzeta dva boda zbog namještanja utakmice protiv Krotonea u maju mesecu prošle godine.

Napoli je peti klub iz Serije A kome su ove sezone oduzeti bodovi zbog namještanja utakmica.

Prije kazne Napoliju, oduzeto je šest bodova Sijeni, dok je Atalanti odužeto dva, a Sampdoriji i Torinu po jedan.

Tokom prethodne godine u Italiji je privedeno više od 50 osoba zbog namještanja utakmica, a mnogi mečevi su još uvijek pod istragom u sudovima u Kremoni, Bariju i Napulju.

Bonus video: