Murinjo poput Mamića poručio novinaru: Vidjećeš kad ne budem u Realu

"U svijetu fudbala moj stručni štab i ja smo u samom vrhu, a u svijetu novinarstva ti si obično dno", grmio je Murinjo na novinara Marke
2 komentar(a)
Murinjo, Foto: Beta/AP
Murinjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.12.2012. 16:22h

"Jednog dana kada ne budem u Realu, za mene ćeš biti sasvim običan čovjek, a onda ćeš vidjeti", grmio je Murinjo na novinara "Marke" nakon remija sa Espanjolom (2:2).

Portugalac je ponovo izgubio živce, jer mu je zasmetalo što je novinar najtiražnijeg španskog lista pisao o špijunima unutar Reala.

"U svijetu fudbala moj stručni štab i ja smo u samom vrhu, a u svijetu novinarstva ti si obično dno. Mislio sam da si zli kur... sin, ali ti si neprijatelj Reala, Murinja... Ja sam trener madridskog Reala i poštujem te... Ali jednog dana kada to više ne budem, za mene ćeš biti sasvim običan čovjek, a onda ćeš da vidiš... Zapamti to", rekao mu je Murinjo.

Murinjov ispad neodoljivo podsjeća na poteze prvog čovjeka Dinama iz Zagreba, Zdravka Mamića koji nerijetko ima probleme sa predstavnicima medija, pa je tako jednom prilikom novinaru T-portala rekao da će ga "prebiti kao mačku", kada ne bude u klubu.

Bonus video: