Adžić stub “romantičara”

"Sve je super, zadovoljan sam, došao sam u klub koji ima bogatu tradiciju", kaže Vladan Adžić, štoper OFK Beograda
365 pregleda 0 komentar(a)
Vladan Adzic_1, Foto: MN Press
Vladan Adzic_1, Foto: MN Press
Ažurirano: 19.12.2012. 13:14h

Iako je ljetos promijenio klupske boje, bivši štoper Rudara zadržao je iste fudbalske manire i u dresu OFK Beograda - Vladan Adžić je u protekloj polusezoni bio stub odbrane “romantičara”. Defanzivac tima sa Karaburme pri tom je postigao i tri gola (dva u prvenstvu i jedan u Kupu), a pobjedonosni pogodak protiv Spartaka u pretposljednjem kolu Super lige Srbije umnogome je doprinio da “romantičari” zadovoljni odu na zimsku pauzu.

"Sve je super, zadovoljan sam, došao sam u klub koji ima bogatu tradiciju. Brzo sam se navikao na novu sredinu i saigrače, nije bilo problema da se adaptiram...Zadovoljan sam, naravno, i zbog tri pogotka. No, lošije smo startovali u prvenstvu, ali smo drugi dio polusezone odigrali na pravi način. Uhvatili smo pravi ritam u finišu, šteta što se sve završilo", prisjeća se Adžić.

OFK Beograd je plasmanom u polufinale Kupa, u kom su eliminisali Crvenu zvezdu, omogućio svojim simpatizerima da razmišljaju i o trofeju. Adžićev tim prethodno je slavio protiv Zvezde i u prvenstvu...

"Sigurno da je velika stvar kada pobijedite Zvezdu dva puta u roku od deset dana. Čeka nas dvomeč u polufinalu sa Vojvodinom. Specifično je što ove sezone u polufinalu nema ni Zvezde ni Partizana, što se nije desilo u posljednjih 30 godina. Sigurno je, međutim, da su u završnici ostale dobre ekipe - uz nas i Vojvodinu, u polufinalu su još Javor i Jagodina", kaže 25-godišnji Cetinjanin.

“Romantičari” zimuju u sredini tabele, Adžić se nada da bi proljeće moglo da bude berićetno...

"Ako zadržimo postojeći igrački kadar, a nadam se i da će Petar Grbić ostati, vjerujem da možemo da napravimo dobre rezultate u nastavku sezone. Razmišljamo i o trofeju u Kupu. Trener Zoran Milinković veoma dobro radi, od kada je on postavljen sve je došlo na svoje", dodao je Adžić.

Interesantno da je uz Adžića i Grbića (postigao tri gola na dva meča sa Zvezdom), ove jeseni zapažen trag na Karaburmi ostavio i Dragan Bogavac, takođe crnogorski internacionalac... Dres OFK Beograda nosi i povremeni reprezentativac Crne Gore Nemanja Nikolić.

"Poklopilo se da svi igramo dobro. Poznato je da je Grbić srušio Zvezdu, Bogavac je postigao nekoliko golova, a upravo Nikolić mi je centrirao kod gola koji sam postigao protiv Spartaka", zaključio je Adžić.

Drago zbog Rudara, žal zbog Lovćena

Po odlasku iz Rudara Adžić i dalje pomno prati zbivanja u crnogorskom klupskom fudbalu, a posebno šta se dešava u njegovim bivšim timovima - Rudaru i Lovćenu.

"Drago mi je što je Rudar u vrhu, a žao mi je što je Lovćen tu gdje jeste. Nadam se, međutim, da će klub izaći iz svega ovoga, da će se Lovćen iščupati iz teške situacije", ističe Adžić.

Bonus video: