Rafa i "plavci" osvajaju Jokohamu

Španski trener, koji je pod pritiskom navijača, želi da trofejom makar malo smiri strasti...
1 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2012. 23:39h

Pet godina ostatak svijeta čeka da sruši Evropljane, a ovog puta je taj pritisak na Brazilcima - Čelzi i Korintijans danas u Jokohami odlučuju o novom svjetskom klupskom prvaku u fudbalu...

Rafael Benites je dva puta do sada bio akter finala, ima polovičan uspjeh (osvojio s Interom 2010, poražen od Liverpula pet godina ranije), a sada s Čelzijem je pod pritiskom, jer bi nakon eliminacije iz Lige šampiona, poraz i u finalu svjetskog prvenstva bilo ravno katastrofi s obzirom na to da su mnogi ovaj trofej odavno pripisali "plavcima".

"Da, znam da smo favoriti, ali to nas ne plaši. Došli smo da osvojimo ovaj trofej i uradićemo sve da do njega dođemo. Moji igrači su ozbiljni profesionalci, znam da neće potcijeniti protivnika. Ipak, Korintijans je organizovan tim, zna da se brani, ali i da napadne. Sve je moguće, ali moramo da budemo pažljivi", rekao je Benites u najavi utakmice.

Španac, međutim, ni s ovim peharom sigurno neće riješiti probleme koje ima s navijačima...

"Vjerujem da smo svi na istom zadatku, i oni koji vole klub moraju da budu uz nas", kazao je bivši menadžer Liverpula.

I dok Rafa pokušava da se na sve načine dodvori navijačima "plavaca", u Korintijansu ti problemi ne postoje - danas u Jokohami se očekuje makar 15 hiljada fanova koji su stigli iz Sao Paula.

"Ne postoje riječi kojim bih se zahvalio našim navijačima. Titulom? Da, to bi bilo najbolje, ali ne mogu da im obećam trofej, već samo da ćemo dati sve što imamo", istakao je trener Korintijansa Tite, prije nego se okrenuo protivniku.

"Respektujemo Čelzi, ali ga se ne plašimo. Potrebna nam je hrabrost na terenu, jer očekujem borbu za svaki metar. I znam da imamo šansi", dodao je Tite.

Junak polufinalne pobjede nad Al Ahlijem, Paulo Gerero, najavio je borbu do posljednjeg daha.

"Igramo protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu, ali smo spremni na sve da navijačima podarimo ovo slavlje. Mislim da cijeli Brazil navija za nas", rekao je Peruanac.

Vjerovatni sastavi - Korintijans (4-2-3-1): Kasio - Alesandro, Čikao, Paulo Andre, Fabio Santoš - Paulinjo, Ralf - Danilo, Daglas, Emerson - Gerero.

Čelzi (4-2-3-1): Čeh - Acpilikueta, Ivanović, Kejhil, Kol - Obi Mikel, David Luiz - Mata, Oskar, Azar - Tores.

Prethodna finala

2005. Sao Paulo - Liverpul 1:0

2006. Internasional - Barselona 1:0

2007. Milan - Boka juniors 4:2

2008. Mančester junajted - LDU Kito 1:0

2009. Barselona - Estudijantes 2:1 (poslije produžetaka)

2010. Inter - Mazembe 3:0 2011. Barselona - Santos 4:0

Galerija

Bonus video: