Budućnost će u zemlju fudbala nekom drugom prilikom

"Nismo u mogućnosti da se organizujemo za ovako kratko vrijeme, a grad u kom je trebalo da gostujemo udaljen je oko dvije hiljade kilometara od Rio de Žaneira", pojasnio je Miranović
1 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2012. 20:04h

Neobičan poziv iz Brazila makar nakratko je razbio zimsku fudbalsku monotoniju u Crnoj Gori.

Budućnost je putem elektronske pošte dobila poziv da 12. januara gostuje u Brazilu, a povod je obilježavanje sto godina postojanja tamošnjeg trećeligaša Regatasa, odnosno odigravanje prijateljskog meča sa ekipom domaćina...

Iako je poziv iz zemlje fudbala atraktivan, crnogorski šampion neće gostovati u gradu Maseiju, na stadionu koji nosi naziv “Kralj Pele” (koji ima muzej posvećen takođe legendarnom brazilskom asu Didi).

A Brazilci su, inače, prvi kontakt uspostavili preko svog sunarodnika i veziste Budućnosti Flavija...

Brazilski crveno-bijeli “kardinali”, što je popularan naziv za fudbalere Regatasa, moraće, međutim, da ugoste nekog drugog na proslavi jubileja. Brazilci su pri tom zamislili i da, kako se navodi, sa podgoričkim klubom uspostave i saradnju u “procesu internacionalizacije kluba”.

"Nismo u mogućnosti da se organizujemo za ovako kratko vrijeme, a grad u kom je trebalo da gostujemo udaljen je oko dvije hiljade kilometara od Rio de Žaneira. Takvo putovanje iziskivalo bi i značajna finansijska sredstva. Zahvalili smo domaćinima na pozivu, nadamo se da će biti prilike da nekom drugom prilikom gostujemo kod njih. Svakako da prija poziv iz Brazila, zemlje koja je izrodila brojna velika fudbalska imena. No, u ovom trenutku, realnost je takva", pojasnio je Budimir Miranović, izvršni direktor Budućnosti.

Bonus video: