UEFA nezadovoljna kaznama za incidente u Kruševcu

Predsjednik Mišel Platini, koji se trenutno nalazi u Japanu, sljedeće nedjelje će sa saradnicima vjerovatno izložiti slučaj nezavisnom disciplinskom telu UEFA i tražiti oštrije kazne.
3 komentar(a)
Mišel Platini, Foto: REUTERS
Mišel Platini, Foto: REUTERS
Ažurirano: 14.12.2012. 11:50h

Čelnici Evropske fudbalske unije (UEFA) razmišljaju o mogućnosti da se žale na odluku sopstvene disciplinske komisije o kaznama za Srbiju zbog incidenata u Kruševcu na meču sa mladom reprezentacijom Engleske.

Kako navodi agencija AP, predsjednik Mišel Platini, koji se trenutno nalazi u Japanu, sljedeće nedjelje će sa saradnicima vjerovatno izložiti slučaj nezavisnom disciplinskom telu UEFA i tražiti oštrije kazne.

UEFA je juče kaznila mladu selekciju Srbije igranjem jedne kvalifikacione utakmice na domaćem terenu pred praznim tribinama, a Fudbalski savez Srbije sa 80.000 eura zbog incidenata na meču sa Engleskom u Kruševcu.

Pored toga suspenzije su zaradili igrači Goran Čaušić (četiri meča), Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić (po tri meča), Nikola Ninković (dva meča). Po dvije godine suspenzije dobili su treneri Predrag Katić i Andreja Milutinović.

Mlada reprezentacija Srbije u oktobru nije uspjela da se plasira na Evropsko prvenstvo, pošto je u revanšu izgubila od Engleske sa 1:0, a krajem meča došlo je do sukoba igrača i pojedinih članova stručnih štabova dvije selekcije.

Crveni karton u ekipi Engleske zaradio je Deni Rouz, a kod Srbije Slobodan Medojević.

Rouz je poslije meča rekao da su ga navijači u Kruševcu vrijeđali na rasnoj osnovi i da je dva puta pogođen kamenom.

Predstavnici engleskog saveza, a kasnije i političari predvođeni premijerom Dejvidom Kameronom, zatražili su oštre kazne za srpski savez i reprezentaciju.

FSS je sproveo internu istragu poslije koje je sa godinom neigranja u nacionalnom timu, "najratobornije" Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog, dok su treneri Srđan Maksimović i Andreja Milutinović dobili dvogodišnju zabranu rada.

Bonus video: