Veterani FK Lovćen: Od kluba ostalo slovo na papiru

Veterane Lovćena interesuje da li će iko preuzeti odgovornost što je cetinjski klub “dotakao dno”
113 pregleda 1 komentar(a)
Cetinjani, Foto: Arhiva "Vijesti"
Cetinjani, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.12.2012. 12:16h

Najstariji fudbalski kolektiv u Crnoj Gori, FK Lovćen, doveden je na samu ivicu egzistencije u godini proslave velikog jubileja vijeka postojanja, i postoji još samo na papiru, ocijenili su u Nevladinoj organizaciji “Veterani Lovćena”.

Bivši fudbaleri cetinjskog kluba saopštili su da ne žele da zalaze u pitanje rukovođenja Lovćenom, u aktuelnu finansijsku i rezultatsku situaciju i da ih ne interesuje kome se i koliko duguje, ali da ne mogu da zatvaraju oči pred činjenicom da se klub gasi.

“Ne zalazimo u pitanje rukovođenja Lovćenom, u aktuelnu finansijsku i rezultatsku situaciju, ne interesuje nas kome se i koliko duguje, ali ne možemo da zatvaramo oči pred činjenicom da se klub gasi. Boli nas što vidimo da niko ne pokušava da spriječi propadanje. Naprotiv, kao da se svjesno radi na njegovom urušavanju”.

Veterane Lovćena interesuje da li će iko preuzeti odgovornost što je cetinjski klub “dotakao dno”

“Zašto se skupština kluba već godinama na saziva, iako su nam, primjera radi, ljetos upućeni pozivi da delegiramo predstavnike za novi saziv? Želimo da znamo da li postoji način da se Lovćen konačno postavi na zdrave osnove, a odgovor nam može dati prije svih Prijestonica Cetinje kao osnivač. Pozivamo i državne organe, u prvom redu Vladu i Skupštinu Crne Gore, da preduzmu konkretne korake na prevazilaženju teškog momenta našeg najstarijeg kluba".

"Lovćen nije samo cetinjski, on je simbol crnogorskog fudbala, a da ne živi samo od prošlosti govori činjenica da je u rad mlađih kategorija uključeno više od sto dječaka. Možda se njihova fudbalska sudbina rješava baš ovih dana. Zbog istorije, bogate tradicije, ljudi koji su gradili njegove ime, Lovćen zaslužuje bolji odnos i hitnu akciju”, kaže se u saopštenju veterana cetinjskog kluba.

Bonus video: