U finalu Kupa Južne Amerike radili pendreci i pištolji

Gostujući fudbaleri odbili su da odigraju drugo poluvrijeme zbog navodne brutalnosti brazilskih redara za vrijeme pauze.
1 komentar(a)
Tigre, Foto: Beta/AP
Tigre, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.12.2012. 18:23h

Brazilski Sao Paulo osvojio je Kup Južne Amerike (tamošnja verzija Lige Evrope) nakon skandaloznog epiloga revanš meča protiv argentinskog Tigrea.

Gostujući fudbaleri odbili su da odigraju drugo poluvrijeme zbog navodne brutalnosti brazilskih redara za vrijeme pauze.

"Redari su potegli dva revolvera na moje igrače, a neke od nas su tukli pendrecima. To što se dogodilo bilo je čisto ludilo! Odlučili smo da se nećemo vraćamo na teren jer smo se bojali za svoju sigurnost", rekao je trener Tigrea Nestor Gorosito.

Sao Paulo je vodio 2:0 na poluvremenu, nakon prvog meča koji je završen 0:0.

Ovakvim scenama prethodila je tuča igrača na kraju prvog poluvremena, nakon koje su dvojica igrača zaradila crvene kartone. Iako je još uvijek prilično nejasno šta se u svlačionici u poluvremenu argentinska televizija objavila je snimak koji pokazuje da su zidovi u gostujućoj svlačionici bili krvavi!

Delegat meča Romer Osuna potvrdio je da gostujući fudbaleri nisu htjeli da se vrate na teren, jer su bili u strahu od novog nasilja nad njima.

"Odlučili su da ne igraju jer su smatrali da je njihova sigurnost ugrožena."

Glavni sudija meča Enrike Oses iz Čilea čekao je 30-ak minuta na igrače Tigrea, nakon čega je odlučio da dodijeli titulu Sao Paulu.

Bonus video: