Srbima 80.000 eura kazne i meč pred praznim tribinama za mlade

UEFA kaznila je mladu selekciju Srbije igranjem jedne kvalifikacione utakmice na domaćem terenu pred praznim tribinama, a FSS sa 80.000 eura zbog incidenata na meču sa Engleskom
55 pregleda 0 komentar(a)
Srbija - Engleska, Foto: Beta/AP
Srbija - Engleska, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.12.2012. 18:03h

Kazna za mladi tim odnosi se na prvi meč kvalifikacija za EP 2015. godine.

Od igrača najveću kaznu zaradio je Goran Čaušić koji je dobio suspenziju od četiri utakmice pod okriljem UEFA u bilo kom nacionalnom timu.

Jednu utakmicu manje zaradili su napadač Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić, dok je dva meča suspenzije dobio vezni fudbaler Nikola Ninković.

Najbolje je prošao Aleksandar Pantić protiv kojeg je obustavljen postupak.

Mnogo oštrije kazne zaradili su treneri Andreja Milutinović (kondicioni) i Predrag Katić (pomoćni).

Milutinović je dobio kaznu od dvije godina zabrane obavljanja svih aktivnosti u fudbalu. Druga godina kazne izrečena mu je uslovno na period od tri godine suspenzije u slučaju ponavljanja prekršaja i uz molbu FIFA da se izrečena zabrana proširi na cijeli svijet.

Katić je dobio kaznu od dvije godine zabrane obavljanja svih aktivnosti u fudbalu. Njemu je posljednjih šest mjeseci kazne izrečeno uslovno na period od tri godine suspenzije u slučaju ponavljanja prekršaja, takođe uz molbu FIFA da se izrečena zabrana proširi na cijeli svijet.

Ove odluke donijete su na sastanku kontrolne i disciplinske komisije UEFA u Nionu.

Mlada reprezentacija Srbije u oktobru nije uspjela da se plasira na Evropsko prvenstvo, pošto je u revanšu izgubila od Engleske sa 1:0, a krajem meča došlo je do sukoba igrača i pojedinih članova stručnih štabova dvije selekcije.

Crveni karton u ekipi Engleske zaradio je Deni Rouz, a kod Srbije Slobodan Medojević.

Rouz je nakon meča rekao da su ga navijači u Kruševcu vrijeđali na rasnoj osnovi i da je dva puta pogođen kamenom.

Predstavnici engleskog saveza, a kasnije i političari predvođeni premijerom Dejvidom Kameronom, zatražili su oštre kazne za srpski savez i reprezentaciju.

FS je sproveo internu istragu poslije koje je sa godinom neigranja u nacionalnom timu, "najratobornije" Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog, dok su treneri Srđan Maksimović i Andreja Milutinović dobili dvogodišnju zabranu rada.

Bonus video: