Veterani Lovćena: Klub postoji samo na papiru

"Boli nas što vidimo da niko ne pokušava da spriječi propadanje. Naprotiv, kao da se svjesno radi na njegovom urušavanju", piše u saopštenju NVO.
1 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2012. 15:18h

Lovćen, kao najstariji fudbalski kolektiv u Crnoj Gori, u godini proslave velikog jubileja vijeka postojanja, doveden je na samu ivicu egzistencije i postoji još samo na papiru, ocijenili su u nevladinoj organizaciji (NVO) Veterani Lovćena.

Bivši fudbaleri cetinjsklog kluba saopštili su da ne žele da zalaze u pitanje rukovođenja Lovćenom, u aktuelnu finansijsku i rezultatsku situaciju i da ih ne interesuje kome se i koliko duguje, ali da ne ne mogu da zatvaraju oči pred činjenicom da se klub gasi.

"Boli nas što vidimo da niko ne pokušava da spriječi propadanje. Naprotiv, kao da se svjesno radi na njegovom urušavanju", piše u saopštenju NVO.

Navodi se da veterane najstarijeg fudbalskog kluba u Crnoj Gori interesuje da li će iko preuzeti odgovornost što je Lovćen dotakao samo dno.

"Zašto se Skupština kluba već godinama ne saziva, iako su nam, primjera radi, ljetos upućeni pozivi da delegiramo predstavnike za novi saziv? Želimo da znamo da li postoji način da se Lovćen konačno postavi na zdrave osnove, a odgovor nam može dati prije svih Prijestonica Cetinje kao osnivač", piše u saopštenju.

Veterani Lovćena pozivaju državne organe da preduzmu konkretne korake na prevazilaženju teškog momenta najstarijeg kluba. Oni smatraju da Lovćen nije samo cetinjski, već simbol crnogorskog fudbala.

"Da ne živi samo od prošlosti govori činjenica da je u rad mlađih kategorija uključeno više od sto dječaka. Možda se njihova fudbalska sudbina riješava baš ovih dana. Zbog istorije, bogate tradicije, ljudi koji su gradili njegove ime, Lovćen zaslužuje bolji odnos i hitnu akciju", piše u saopštenju NVO Veterani Lovćena.

Bonus video: