Bredford dobro zaradio preko Arsenala

"Dvije utakmice u polufinalu donijeće Bredfordu prihode od milion funti", kazao je direktor engleskog četvrtoligaša Bredforda Dejv Boldvin za BBC.
0 komentar(a)
Bredford, Foto: Beta AP
Bredford, Foto: Beta AP
Ažurirano: 12.12.2012. 18:03h

Ako je eliminacija iz Liga kupa donijela problem treneru Arsenala Arsenu Vengeru, onda je plasman u polufinale ovog takmičenja za četvrtoligaša Bredford, osim velikog sportskog uspjeha, i prava finansijska injekcija, neophodna za funkcionisanje ovog kluba.

"Ovaj uspjeh je osigurao funkcionisanje kluba u dugoročnom periodu. Dvije utakmice u polufinalu donijeće Bredfordu prihode od milion funti", kazao je direktor engleskog četvrtoligaša Bredforda Dejv Boldvin za BBC.

Bredford je sinoć, poslije penala, eliminisao Arsenal i plasirao se u polufinale Liga kupa, nakon što je meč u regularnom završen1:1.

Boldvin je rekao da se radi o "gruboj" finansijskoj procjeni i dodao da je Bredford, do juče, imao problem jer je, na godišnjem nivou, morao da pronađe još 600.000 funti na ime plata igrača i stručnog štaba.

Direktor ovog četvrtoligaša je takođe procijenio da je jučerašnji meč sa Arsenalom donio klubu oko 300.000 funti, pošto je zabilježena najveća posjeta na stadionu Veli Parejd od 1960. godine.

Bredfordu je dva puta u prethodnih 10 godina prijetio odlazak u stečaj.

Ovaj tim je 1999. čak ušao u Premijer ligu, u kojoj se zadržao dvije sezone.

Bonus video: