Manćini pod pritiskom, naredna tri meča presudna?

Siti za vikend gostuje Njukaslu, potom kod kuće igra sa slabašnim Redingom, a onda 26. decembra ide na Stadion svjetlosti u goste Sanderlendu.
1 komentar(a)
Manćini, Foto: REUTERS
Manćini, Foto: REUTERS
Ažurirano: 12.12.2012. 16:33h

Roberto Manćini više nema podršku u Mančester sitiju - ni čelnika kluba, ali ni igrača.

Tako je britanskli tabloid "Dejli star" najavio da su narednih desetak dana presudni za budućnost Italijana na klupi "građana".

Tačnije, ako u sljedeće tri utakmice napravi još jedan kiks, Manćini možda već od Nove godine bude bivši menadžer engleskog šampiona, piše ovaj tabloid.

Siti za vikend gostuje Njukaslu, potom kod kuće igra sa slabašnim Redingom, a onda 26. decembra ide na Stadion svjetlosti u goste Sanderlendu.

Raspored koji baš i nije naklonjen "građanima" tako je samo stvorio dodatni pritisak na Manća, jer je u nedjelju izgubio derbi od Junajteda, prije toga je eliminisan glatko iz Lige šampiona i još se drznuo da ponizi Ligu Evrope.

"Nismo ni htjeli u to takmičenje. Sada se okrećemo tituli, to je naš cilj", rekao je Manćini nakon poraza od Borusije u Ligi šampiona.

"Dejli star" navodi i da Manćini ima sve više problema u svlačionici, a da je najnoviji incident s golmanom Džoom Hartom kojeg je menadžer pred saigračima okrivio za poraz od Junajteda i za treći gol koji je Robin van Persi dao iz slobodnog udarca...

Siti u prvenstvu trenutno kasni šest bodova za "crvenim đavolima", ali bivši trener uvjerava javnost da drži stvari pod kontrolom.

"Ne ide dobro za sada, ali znam da ćemo imati sjajnu godinu. Junajted ima više iskustva, ali mi imamo bolji tim i igramo bolji fudbal. Šest bodova nije malo, ali i nije ni mnogo ako ima još 24 utakmice do kraja. Premijer liga je najbolja na svijetu, a mi najbolje znamo da se u jednoj sekundi mijenja sve, jer smo prošle godine na taj način osvojili titulu", kazao je Manćini.

Bonus video: