Mirko Vučinić - skoro kao Ibra!

"On je skoro kao Ibrahimović", rekao je "Tutosportu" pr(a)vi genije, Dejan Savićević, predsjednik Fudbalskog sazeza Crne Gore.
52 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2012. 09:28h

Kada napadač šampiona Italije postigne samo dva gola u prvenstvu, od čega jedan iz penala, a o njemu bruji cijela Italija, onda mora da ima nešto genijalno u svojim nogama!

Crnogorski napadač Mirko Vučinić oduševio je Italijane partijom u Palermu, briljantnom asistencijom petom za pobjedonosni gol koji je dao Štefan Lihštajner, ali i povremenim potezima kojima pokazuje odlike "genija".

"On je skoro kao Ibrahimović", rekao je "Tutosportu" pr(a)vi genije, Dejan Savićević, predsjednik Fudbalskog sazeza Crne Gore.

Baš tako - "skoro kao Ibrahimović", naslov je na prvoj strani torinskog sportskog dnevnika, u kojem se veličaju potezi crnogorskog asa, ali i navode "nedostaci" koji su takođe karakteristika - genijalaca.

"On ima pospane oči i lepršav hod, kao da hoda na štiklama. Onda ga pogodi bljesak inspiracije, ko zna odakle. To je sjaj i tama fudbala. Uzaludno ga pretvaraju u dekoratora golova, on je impresionista s loptom, romantičar koji nije slučajno jednom upoređen sa Van Gogom. Genije. Lijeni. Isprekidani. Povremeno i iritirajući. Ali, i dalje genije...", navodi se u tekstu "Tutosporta".

Potom je riječ data Savićeviću, fudbalskom geniju Italije 90-ih godina prošlog vijeka.

"Ona peta protiv Palerma je možda iznenađenje za vas, ali za mene nije, jer ga poznajem dugo. Mirko je izuzetan, nije prvi put da izmisli tako čudesan potez", kaže Savićević.

Umjetnik s loptom

Torinski list nazvao je Vučinića "umjetnik s loptom".

"Od mnogih definicija koje su za njega pokušali da daju treneri, menadžeri i novinari, samo je jedan od Rominih direktora Valter Sabatini uhvatio suštinu. Rekao je: „Mirko je jedan od rijetkih fudbalera koji može da pretvori loptu u sredstvo za stvaranje umjetničkog djela", dodaje "Tutosport".

Juventus je prvi u Italiji sa četiri boda prednosti u odnosu na Inter, a plasirao se u osminu finala Lige šampiona kao prvoplasirani u grupi.

Vučinić je postigao samo tri gola ove sezone (dva u Seriji A, jedan u Ligi šampiona), ali se o njemu najviše priča. Kapiten crnogorske reprezentacije je samo u posljednja tri meča imao tri asistencije...

"Mora da pogađa više"

Savićević je potom detaljnije analizirao Vučinićevu igru.

"Iako on više nije klasični napadač, mora da postiže više golova. Vjerujem da će krenuti uskoro. A da je pored njega igrač kao Filipo Inzagi, dao bi mnogo golova", ističe Savićević.

Uvijek prisutno poređenje sa Ibrahimovićem...

"Ibrahimović je konkretan, nemilosrdan. Ali, Mirko je napravio velike uspjehe sa Juventusom i definitivno je da mu se približio. Očekujem još veći skok u njegovoj igri u drugoj fazi Lige šampiona, vjerujem da će biti kvalitet više koji će pomoći Juventusu", zaključuje Savićević.

Galerija

Bonus video: