Lovćen mora da se stabilizuje

To je stav opštinskog odbora SDP-a koji je pozvao lokalnu samoupravu, gradonačelnika i upravu najstarijeg crnogorskog kolektiva „da u najkraćem roku preduzmu sve kako bi se klub stabilizovao i počeo normalno da funkcioniše”.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2012. 13:08h

U fudbalskom klubu Lovćen nešto definitivno mora da se mijenja.

To je stav opštinskog odbora Socijaldemokratske partije koji je pozvao lokalnu samoupravu, gradonačelnika i upravu najstarijeg crnogorskog kolektiva „da u najkraćem roku preduzmu sve kako bi se klub stabilizovao i počeo normalno da funkcioniše”.

Naime, Lovćen, koji u narednoj godini slavi stogodišnjicu postojanja, nalazi se u veoma lošoj situaciji, kako kada je u pitanju sportsko, tako i kada je u pitanju organizaciono i finansijsko stanovište.

Igrači i zaposleni u klubu nisu primili zarade od početka tekuće sezone, a sportski rezultati su poražavajući i postoji realan rizik da Lovćen ovaj veliki jubilej obilježi ispadanjem u niži rang takmičenja i potpunim organizacionim urušavanjem.

U SDP smatraju da se ne smije dozvoliti da najstariji fudbalski klub u Crnoj Gori, koji je, ne tako davno, igrao finale Kupa Crne Gore, a u posljednjih nekoliko godina bilježio dobre sportske rezultate, u godini jubileja, napusti prvoligaški rang takmičenja i doživi potpuni organizacioni sunovrat.

„Takav epilog bi bio veliki udarac cetinjskom i crnogorskom sportu, građanima Cetinja i svima kojima je Lovćen u srcu, a prije svih velikom broju mladih Cetinjana koji se i sada, bez bilo kakve finansijske nadoknade, u svim uzrastima, takmiče u dresu voljenog kluba“, navodi se u reagovanju OO SDP-a.

U toj stranci smatraju da aktuelna situacija u Lovćenu zahtijeva efikasnu reakciju najodgovornijih i hitno sprovođenje mjera koje će imati za cilj organizacionu i sportsku stabilizaciju fudbalskog kluba.

„Očekujemo da javnost u najkraćem mogućem roku bude informisana o svim činjenicama značajnim za funkcionisanje kluba i stvaranje preduslova za njegovu organizacionu, finansijsku i sportsku konsolidaciju”, stoji u saopštenju.

D.L.

Bonus video: