Radunoviću nezadovoljavajuća ocjena

Radunoviću je zamjereno više propusta u vođenju, kontroli utakmice kao i saradnji sa pomoćnicima. On je pogriješio i u 72. minutu kada je dosudio kazneni udarac za domaće koji je iskorišćen, kod rezultata 1:0.
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.12.2012. 17:23h

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore saglasaio se sa ocjenom kontrolora i komisije za analizu da kompletan sudijski tim utakmici Mladost - Rudar (2:0) u posljednjem kolu jeseni nije bio na očekivanom nivou.

Tako je suđenje sudije utakmice Željka Radunovića ocijenjeno kao razočaravajuće. Radunoviću je zamjereno više propusta u vođenju, kontroli utakmice kao i saradnji sa pomoćnicima. On je pogriješio i u 72. minutu kada je dosudio kazneni udarac za domaće koji je iskorišćen, kod rezultata 1:0.

Prvi i drugi pomoćni sudija Nikola Radulović i Miodrag Brajović su ocijenjeni istom ocjenom (ispod očekivanja) zbog više propusta prilikom signalizacija napuštanja lopte preko uzdužne i poprečne linije, te pogrešnih signalizacija prekršaja koji su se desili u njihovoj blizini.

Sa druge strane, Komisija je potvrdila ocjene kojima je kontrolor suđenja ocijenio članove sudijskog tima na utakmici Čelik - Zeta (2:2) utakmici, a koje su potvrđene i od strane Komisije za analizu i selekciju (dobro suđenje, očekivani nivo).

Kada je u pitanju sporni moment, koji se desio u nadoknadi drugog dijela igre, komisija na osnovu video zapisa ne može sa sigurnošću da utvrdi da li je postignut pogodak za Čelik. Uzimajući u obzir da je drugi pomoćni sudija Mrgunović bio dobro postavljen, komisija vjeruje da je donio ispravnu odluku.

Bonus video: