Pet ujeda Tigra

Falkao uradio nešto što više od 10 godina nije uspio niko na Pirinejima - dao je pet golova u jednoj utakmici...
1 komentar(a)
Falkao, Foto: Beta/AP
Falkao, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.12.2012. 12:07h

Zahvaljujući Radamelu Falkau i Lionelu Mesiju Primera je prije dvije noći bila u centru pažnje.

Argentinac je dugo jurio rekord Gerda Milera i najzad ga prestigao, dok je Falkao uradio nešto što više od 10 godina nije uspio niko na Pirinejima - dao je pet golova u jednoj utakmici...

- Dao sam pet golova kada sam bio dječak u utakmici u Bogoti. Bio sam strijelac četiri puta igrajući za Porto protiv Viljareala... Ali pet? Ne, nikada u profesionalnoj karijeri nisam otišao tako daleko - rekao je Falkao.

O kakvom je igraču riječ najbolje je opisao trener Atletika Dijego Simeone.

- Radamel predstavlja strast, ambiciju i klasu. Uvijek želi više i bolje, zato vjerujem i da može opet da uradi nešto slično - kazao je popularni El Ćolo.

GOLMANI

De Hea (Mančester junajted) - primio je dva gola u mančesterskom derbiju, ali to ne odslikava realno stanje, jer je odbranio makar tri zicera u momentima kada je šampion bio u naletu.

Handanović (Inter) - najmoćniji napad u Italiji ga je matirao samo jednom, i to jedva... Inter ima sigurnost na golu - Slovenac je prava zamjena za Žulija Sezara.

ODBRANA

Lihtštajner (Juventus) - dao je gol protiv Palerma vrijedan tri boda. Tačnije, odradio je samo lakši dio posla, jer mu je sve napakovao Mirko Vučinić spektakularnom asistencijom.

Vermalen (Arsenal) - „tobdžije” su nakon tri meča sačuvale mrežu. Belgijanac je odigrao kapitenski, baš onako kako želi Arsen Venger.

Lam (Bajern) - leteći bek Bavaraca igra bez greške. Bajernova odbrana je najbolja u Evropi - primila je samo šest golova u 16 mečeva u Bundes ligi.

SREDINA

Guarin (Inter) - Andrei Stramaćoniju je valjda jasno da bez ovog snažnog Kolumbijca nije moguće napadati velike rezultate. Popularni Guaro je dao gol, potom asistirao i derbi protiv Napolija je bio riješen...

Noćerino (Milan) - ovo makar za sada nije njegova sezona, ali je golom protiv Torina (prvim u sezoni) najavio da polako izlazi iz krize.

Ozil (Real Madrid) - Real je u Valjadolidu zavisio isključivo od njegove klase. Dva gola, te asistencija Karimu Benzemi, bili su sasvim dovoljni da se preživi teško gostovanje ekipi Miroslava Đukića.

Dijego (Volfsburg) - Brazilac koji uživa u njemačkom fudbalu. Nekad je to bilo gotovo nevjerovatno, sada je normalna pojava...

Bastos (Lion) - ostao je u Lionu, pronašao motiv u tituli i sada je opet lider „lavova” sa „Žerlana”.

Mota (PSŽ) - s njim na sredini terena Pari Sen Žermen je sasvim drugačiji tim. Mota se vratio nakon povrede, laknulo je i Karlu Anćelotiju.

NAPAD

Falkao (Atletiko Madrid) - Atletiko je za sada razdvojio Barsu i Real na tabeli, Falkao se umiješao između Mesija i Kristijana Ronalda...

Runi (Mančester junajted) - postao je najmlađi strijelac 150 golova u Premijer ligi. Taj uspjeh je ostvario sa dva pogotka protiv Sitija...

Van Persi (Mančester junajted) - ... Slavlje „đavola” je, međutim, tek bilo potpuno kada je Holanđanin pogodio u sudijskoj nadoknadi i donio tri boda...

Mesi (Barselona) - mnogi su se i zabrojali kada je u pitanju ovo fudbalsko čudo iz Rosarija - 86 golova u 2012. (može ih biti još) govore sve kada je u pitanju veliki Leo.

Dost (Volfsburg) - nije klasa ravna bilo kojem od gore navedenih napadača, ali je Volfsburgu sasvim dovoljan. Holanđanin koji je ljetos stigao iz Herenvena je srušio Borusiju u Dortmundu...

Jelavić (Everton) - čekalo se na njegov gol tačno mjesec. Momenat za prekid negativnog perioda nije mogao da bude bolji - dao je gol vrijedan tri boda protiv Totenhema u 91. minutu.

Tores (Čelzi) - krenulo je i njega. Slučajno ili ne, desilo se to pod komandom Rafaela Benitesa. Jedan drugom su neophodni za trofeje u Čelziju.

Ibišević (Štutgart) - navijači Štutgarta su tri puta uzvikivali njegovo ime u derbiju sa Šalkeom. Het-trikom je praktično sam pobijedio „kraljevsko-plave”.

Bonus video: