Uhapšeno 13 osoba nakon mančesterskog derbija

Policija je otkrila identitet navijača koji je utrčao na teren - radi se o 21-godišnjem Matjuu Stotu, koji bi i napao Ferdinanda da ga nije spriječio golman Sitija Džo Hart.
1 komentar(a)
Navijač i Ferdinand, Foto: Beta/AP
Navijač i Ferdinand, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.12.2012. 18:59h

Mančesterska policija je uhapsila 13 osoba nakon derbija, devetoro njih će morati na sud, a saopšteno je i da se još traga za osobom koja je gađala novčićem Rija Ferdinanda i raskrvarila mu glavu.

"Uprkos velikim tenzijama, nije zabilježeno veće narušavanje javnog reda i mira", izjavio je čelnik mančesterske policije, iako slike sa "Itihada" govore suprotno.

U međuvremenu, prva zvijezda u engleskoj javnosti je postao Matju Stot, navijač Sitija koji je poslije gola Robina van Persija u sudijskoj nadoknadi utrčao na teren s namjerom da napadne Ferdinanda. Sukob navijača i štopera Junajteda je spriječio golman Sitija Džo Hart.

Siti se nakon utakmice zvanično izvinio Ferdinandu, a to je uradio i sam navijač.

"Hoću da se izvinim svima koji su bili žrtve mog gesta, pogotovo Riju Ferdinandu i ostalim fudbalerima. Stidim se svog ponašanja. Iznevjerio sam sebe, porodicu, kolege navijače i Mančester siti", rekao je Stot engleskim medijima.

Stotov advokat Rebeka Kolfild je podsjetila da je Stot ozbiljan i vrijedan radnik koji u prethodne četiri godine ima stalan posao.

"Do sada nije imao problema sa zakonom, kao ni sa redarima na stadionu Sitija ili bilo kom drugom sportskom objektu. Duboko se kaje zbog svog ponašanja, koje nikako nije u skladu sa njegovim karakterom. Napravio je grešku, na taj način je osramotio svoju porodicu, a doveo i do toga da će klub koji voli zaraditi kaznu. Moj klijent će prihvatiti posljedice svog ponašanja", zaključila je Kolfild.

Bonus video: