Laporta: Gvardiola i Ibrahimović su se pomirili

Prema navodima medija, Gvardiola je trenutno najbliži klupi PSŽ, iako je vlasnik Čelzija Roman Abramovič najuporniji u namjeri da dovede jednog od najboljih trenera Evrope
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.12.2012. 16:17h

Bivši predsjednik Barselone Đoan Laporta izjavio je da su se Pep Gvardiola i Zlatan Ibrahimović pomirili i da su sada u dobrim odnosima, prenosi B92.

Ibrahimović je proveo sezonu 2009/2010 u redovima katalonskog kluba, a njegov boravak u Barseloni završio se tako što je Ibra optužio Pepa da mnogo filozofira i da je kukavica.

Šveđanin je nakon toga izgubio mjesto u timu, a zatim otišao u Milan na pozajmicu, da bi kasnije bio otkupljen kompletan njegov ugovor.

Ipak, Laporta, koji je blizak sa Gvardiolom, rekao je u intervjuu za francusku televiziju “TF1” da su se Španac i Šveđanin pomirili i da je sada sve u redu među njima.

“Istina je da je među njima postojala određena doza tenzije, međutim, sada je sve ok. I mislim da će njihov odnos biti još bolji“, rekao je Laporta.

Prema navodima medija, Gvardiola je trenutno najbliži klupi PSŽ, iako je vlasnik Čelzija Roman Abramovič najuporniji u namjeri da dovede jednog od najboljih trenera Evrope.

Pored “plavaca” i PSŽ-a, za Pepa su zainteresovani Mančester siti, Bajern Minhen i Milan.

Ipak, zbog činjenice da je Gvardiola proveo dvije godine u Dohi, u klubu Al Ahli, i da je radio kao ambasador Katara za borbi za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2022. godine, Španac će najvjerovatnije biti novi trener kluba sa “Parka prinčeva“, i tako ponovo sarađivati sa švedskim reprezentativcem.

Bonus video: