Stojanović dobio otkaz, Slovenci bez selektora

Tri godine je bio na klupi Makedonije (2006-2009), a u karijeri je još vodio mladu selekciju Slovenije, Goricu, Olimpijakos i reprezentaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata
0 komentar(a)
Slaviša Stojanović, Foto: Uefa.com
Slaviša Stojanović, Foto: Uefa.com
Ažurirano: 10.12.2012. 15:52h

Slaviša Stojanović nije više selektor fudbalske reprezentacije Slovenije, nakon što su čelnici saveza odlučili da prekine saradnju.

Stojanović je bio meta kritika slovenačkoj javnosti poslije serije loših rezultata u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, pošto je ekipa osvojila samo tri boda poslije prve četiri utakmice.

Nakon što su Slovenci poraženi u prijateljskom meču od Makedonije (3:2) u Skoplju, pritisak javnosti je postao sve veći, pa su se vodeći ljudi FS Slovenije odlučili da mu uruče otkaz.

"Kvalifikacije smo počeo daleko od očekivanja. Žao mi je, trener je najodgovorniji za loše rezultate i zato odlazim. I dalje vjerujem da Slovenija ima kvalitet i želim puno sreće mom nasljedniku”, rekao je Stojanović.

On je na klupi Slovenije zabilježio samo dvije pobjede, u prijateljski meču sa Rumunijom i protiv Kipra.

Najozbiljniji kandidat za novog selektora Slovenije je legenda tamošnejg fudbala Srećko Katanec, koji je od 1998. do 2002. godine već bio na toj funkciji.

Tri godine je bio na klupi Makedonije (2006-2009), a u karijeri je još vodio mladu selekciju Slovenije, Goricu, Olimpijakos i reprezentaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Bonus video: