Van Persi šokirao šampiona u 91. minutu

Siti je drugo poluvrijeme odigrao kao u delirijumu, pogađali su Jaja Ture i Pablo Sabaleta, ali je to bilo premalo - prvi poraz nakon skoro dvije godine na svom terenu je bio neizbježan
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.12.2012. 15:57h

Pobjeda u derbiju Mančestera označila je prvi pravi bijeg na tabeli za Junajted - "crveni đavoli" nakon velike pobjede u domu gradskog rivala (3:2) imaju šest bodova prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona i Čelzi, pa je jasno da na "Old trafordu" već osjećaju miris titule...

Na "Itihadu" je bilo svega - Junajted je vodio sa 2:0 (dva gola Vejna Runija, onda mu je poništen čist gol za 3:0 (tačnije, Ešliju Jangu), da bi poslije povratka „građana” Robin van Persi iz slobodnog udarca u sudijskoj nadoknadi natjerao ser Aleksa Fergusona da se, kao i uvijek, raduje kao dijete pobjedi svog tima...

Siti je drugo poluvrijeme odigrao kao u delirijumu, pogađali su Jaja Ture i Pablo Sabaleta, ali je to bilo premalo - prvi poraz nakon skoro dvije godine na svom terenu je bio neizbježan.

Fergi: Kakva drama...

Ferguson je već smijenio 14 menadžera Sitija u svojoj eri na "Old trafordu", a vjerovatno će i 15. jer se Robertu Manćiniju daju sve manje šanse da i naredne sezone vodi prebogati klub iz Mančestera.

"Bilo je svakakvih trenutaka u karijeri, ali je malo koji bio dramatičan kao ovaj. Siti nije izgubio dvije godine na svom terenu u Premijer ligi, pred tom činjenicom ne možete da zažmurite. Naš protivnik se boljom igrom vratio u meč u drugom poluvremenu, ali mislim da smo zaslužili ovaj trijumf, jer smo bili makar za nijansu kvalitetniji tim", rekao je Ferguson.

Navijači Sitija nisu položili ispit - kod proslavljanja trećeg gola Junajteda Rio Ferdinand je pogođen tvrdim predmetom u glavu, pa je krvav izašao s terena.

"Ovo je Premijer liga, možda i najbolja liga na svijetu. Takve stvari ne smiju da se dešavaju, a nažalost su česte. Nama se isto dogodilo i u Londonu protiv Čelzija", kazao je Ferguson.

Manćini je opet žalio za propuštenom šansom.

"To je fudbal - prošle sezone smo na sličan način osvojili titulu u posljednjem kolu. Ali, nismo zaslužili poraz, igrali smo jako dobro. Junajted nije prvih 20 minuta dirao loptu, a onda je iz dva napada dao dva gola", bio je razočaran Manćini.

Runi za sva vremena

Runi je sa dva gola u derbiju postao najmlađi fudbaler u istoriji Premijer lige sa 150 pogodaka - došao je do te brojke sa 27 godina i 46 dana...

I ne samo to - Runi je od juče na vrhu liste strijelaca u derbijima Mančestera. On i Erik Kantona su postigli po sedam golova...

Posljednji tim koji je savladao Siti na njegovom terenu prije Junajteda bio je Everton - taj meč je odigrao 20. decembra 2010. godine.

"Morao je doći i taj dan, ali nismo ništa izgubili ako se gleda dugoročno. Liga je teška, a mi svakako imamo šanse da opet budemo šampioni, jer smo jako, jako dobar tim", rekao je Italijan.

Van Persi je imao interesantan komentar nakon što je postao junak derbija.

"Vejn me je pitao da li želim da centriram ili šutiram na gol... Izabrao sam šut, mislio sam da je tako najbolje. Dobro je da nisam pogriješio", našalio se Holanđanin.

Galerija

Bonus video: