Begiristajn zakazao sastanak sa Gvardiolinim menadžerom

“Građani” pokušavaju da u januaru dovedu Barselonino čudo od djeteta Đerarda Delofua, a raspituju se za Seska Fabregasa i Serhija Busketsa
0 komentar(a)
Ćiki Begiristajn, Foto: Www1.skysports.com
Ćiki Begiristajn, Foto: Www1.skysports.com
Ažurirano: 09.12.2012. 14:44h

Roberto Manćini će, u najboljem slučaju, voditi Mančester siti do kraja sezone, jer su čelnici kluba nezadovoljni eliminacijom iz Lige šampiona, pišu britanski mediji.

Vlasnik "građana“ šeik Mansur bin Zajed Al Nahjan se već dao u potragu za novim menadžerom, a njegova prva želja je Pep Gvardiola.

Ćiki Begiristajn, novi sportski direktor engelskog šampiona, trebalo bi tokom naredne nedelje da se sastane sa Hoze Marijom Orobigtom, menadžerom trofejnog trenera Barselone, kako bi dogovorio uslove saradnje.

Mansur bin Zajed Al Nahjan je Begiristajnu dao ovlašćenja da prihvati sve Gvardioline uslove, samo da pristane da sjedne na klupu Mančester sitija.

Osim “građana”, Gvardiola je želja Pari Sen Žermena i Čelzija.

Parižani nisu zadovoljni radom Karla Anćelotija i sportskog direktora Leonarda, a Roman Abramovič traži dugoročno rješenje, nakon što je Rafa Benitez loše počeo mandat na klupi “plavaca”.

Međutim, u Mančester sitiju se nadaju da bi prijateljstvo Begiristajna i Gvardiole moglo da bude ključnu za dogovor, jer bi njih dvojica, kao i u Barseloni, bili praktično prvi saradnici.

"Imao sam brojne sastanke sa zainteresovanim klubovima, a još više ih imam planiranih. Pep ima mnogo ponuda, ali je izbor na njemu. Mislim da bi u januaru mogao da odluči koju će ekipu da preuzme”, bilo je sve što je Orobigtom rekao britanskim novinarima.

“Građani” pokušavaju da u januaru dovedu Barselonino čudo od djeteta Đerarda Delofua, a raspituju se za Seska Fabregasa i Serhija Busketsa.

Njih dvojicu planiraju da angažuju u junu, a to je još jedan potez kojim želi da se privoli Gvardiola.

Bonus video: