Šušnjar: Uložili smo dosta rada i truda, sve se isplatilo

"Zajedno sa stručnim štabom i ljudima iz kluba radili smo maksimalno, kad se sve to spoji, onda je uspjeh neminovan", istakao napadač Nikšićana
57 pregleda 2 komentar(a)
Đorđe Šušnjar, Foto: Vesko Belojević
Đorđe Šušnjar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 09.12.2012. 10:33h

Golgeter sa istančanim osjećajem za gol, najbolja karika u redovima Sutjeske u jesenjoj polusezoni, napadač koji je tresao mreže rivala onda kada je to bilo najpotrebnije, jednom riječju – majstor!

Đorđe Šušnjar, daroviti mladić iz Rume na privremenom radu u Nikšiću, sa devet golova omogućio je Sutjesci da na polovini sezone „prigrli“ dugo čekanu titulu.

Van terena tih, nenametljiv, sa manirima pravog sportiste, u najboljem svjetlu predstavio se tamo gdje treba i s pravom dobio nadimak - Mister gol...

Polusezona je zaokružena kako i dolikuje. Da li ste zadovoljni učinkom?

"Prezadovoljan sam. Uložili smo dosta rada i truda, na kraju sve nam se isplatilo. Kao posljedica svega toga stigla je jesenja kruna. U ovom trenutku mogu da obećam da nećemo stati, znamo šta i kako dalje", kaže Šušnjar za “Vijesti”.

Nakon šest godina tavorenja, Sutjeska se napokon vratila u vrh crnogorskog fudbala. Mnogi smatraju da od toga ne bi bilo ništa da nije bilo Vas...

"Ne bih sebe isticao u prvi plan. Jednostavno, djelovali smo kao homogena cjelina. Zajedno sa stručnim štabom i ljudima iz kluba radili smo maksimalno, kad se sve to spoji, onda je uspjeh neminovan. Što se mene lično tiče, nadam se da ću nastaviti da pružam zapažene partije".

U nastavku šampionata očekuje se interesantna borba za prvu poziciju, s obzirom na to da tri-četiri ekipe gaje visoke ambicije. Šta je potrebno da bi Sutjeska prva prošla kroz cilj?

"Ove sezone prvenstvo je zanimljivije od prethodnog. Nema izrazitih favorita. Prosto svak svakoga može da savlada. Mislim da će borba za titulu na proljeće trajati do samog kraja. Vjerujem da ćemo ostati tu gdje jesmo. Nećemo dopustiti ostalima da nas prestignu. Sigurno da će biti teško, ali imamo dovoljno vremena da se dobro odmorimo i još bolje pripremimo za nove obaveze. Potrebno je da nas ne napušta glad za pobjedama, odnosno srčanost".

Godina na izmaku rezervisana je za izbor najuspješnijih. U dobro obaviještenim fudbalskim krugovima procurila je informacija da biste mogli dobiti laskavo priznanje u izboru FSCG za najboljeg domaćeg fudbalera. Očekujete li priznanje?

"Iskren da budem, nisam razmišljao o tome. Sigurno da će mi biti drago ako budem izabran. U slučaju da dobijem priznanje, bila bi to nagrada cjelokupnog igračkog kadra. Igrali smo kao pravi tim. Normalno je da iz dobrog kolektiva iskoči pojedinac".

Debitovali ste za mladu reprezentaciju Crne Gore i opravdali očekivanja. Prije nekoliko dana niste imali sentimentalnosti protiv Srbije, međutim, nakon postignutog gola niste se pretjerano radovali...

"Zahvalan sam selektoru što mi je ukazao povjerenje. Nadam se da sam ispunio očekivanja i da ću na sljedećim utakmicama pružiti još bolje partije. Što se tiče gola u mreži Srbije, drago mi je što sam ga postigao. Nisam se pretjerano radovao jer sam do prije pola godine igrao sa tim momcima. Za reprezentaciju Srbije nastupao sam od pionirske generacije, ali odlučio sam da prihvatim poziv FSCG i sigurno nisam pogriješio".

Nadate li se da biste u bliskoj budućnosti mogli dobiti poziv za A selekciju?

"U ovom trenutku ne nadam se pretjerano. Moje je da treniram i da se dokažem prvo u mladoj selekciji. Mislim da ima vremena za A tim. Sigurno da mi je to želja, ali ponoviću, prvo se moram dokazati gdje treba", zaključio je Šušnjar.

Lična karta

Đorđe Šušnjar je rođen u Rumi 18. februara 1992.

Karijeru je počeo u školi fudbala kod Petra Stolića, odakle je ubrzo prešao u Novi Sad, tačnije u školu “Ajaks”, gdje je trenirao dvije godine.

Nakon navršene jedanaeste godine oprobao se u mlađim selekcijama Vojvodine, da bi kao omladinac debitovao protiv Javora iz Ivanjice, kada je novosadskog prvoligaša vodio nekadašnji trener Budućnosti Branko Sosa Babić.

U zimskom prelaznom roku sezone 2011/12. pojačao je Sutjesku i zahvaljujući njegovim golovima nikšićki prvoligaš opstao je u društvu najboljih.

Vojvodina ga je tada pozajmila Nikšićanima, baš kao i uoči ove sezone, u kojoj je potvrdio raskošan potencijal i postao miljenik publike u gradu pod Trebjesom.

Bonus video: