Tores trese mreže samo kod Benitesa

Čelzi slavio u Sanderelendu sa 3:1, uz dva gola Fernanda Toresa. "Benites mu je vratio samopouzdanje", komentar je na sajtu BBC
2 komentar(a)
Tores, Foto: Beta/AP
Tores, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.12.2012. 18:14h

Englezi su izračunali da Fernando Tores tačno 12 sati provedenih na terenu nije dao gol prije nego što je ekipu preuzeo njegov "mentor", Rafael Benites.

Od kada je Španac sjeo na klupu londonskog kluba, Tores je pogodio - četiri puta, u isto toliko mečeva, uz najavu da će napokon početi da trese mreže u serijama.

Da vjerovatno nije riječ o slučajnosti, govori podatak da je nekadašnji "el ninjo" bio jedan od najboljih napadača u Evropi dok je nosio dres Liverpula, kada je na klupi sjedio Rafael Benites.

Kako god, pobjeda Čelzija u Sanderlendu od 3:1, uz dva gola Toresa, najava su boljih dana i londonskog kluba, i španskog trenera, i 28-godišnjeg napadača...

"Mislim da smo uhvatili dobar ritam, samo da nastavimo ovako", rekao je Benites, čiji je tim postigao devet golova u posljednje dvije utakmice, nakon goleade protiv Nordsjelanda.

Arsenal je slavio protiv Vest Bromviča sa dva gola iz penala, koja je realizovao Arteta. Ipak, pobjedi se u zube ne gleda, parafrazirana je izjava Arsena Vengera:

"Šta hoćete više od ovoga? Imali smo dominaciju, stvorili puno šansi, sačuvali našu mrežu. I sve to u utakmici u kojoj nije bilo prostora za kiks. Bio je ovo pozitivan dan i ja sam prezadovoljan".

Utakmicu dana odigrali su Svonsi i Norič. Velšansi su gubili sa nevjerovatnih 3:0 na poluvremenu, potom su bili na korak od izjednačenje (poništen gol za 3:3), a onda su ipak primili četvrti. Na kraju je bilo 4:3 za goste, Engleze...

Kvins Park je bio na pragu prve pobjede u sezoni u drugoj utakmici Harija Rednapa na klupi, ali je domaći Vigan u finišu izjednačio na 2:2. "Rendžersi" su tako postavili novi rekord Premijer lige po broju uzastopnih utakmica bez pobjede, ukupno 16.

"Nema razloga za paniku", ističe pomalo ironično BBC, navodeći da je posljednja ekipa koja je imala takvu "seriju" (Šefild junajted, 1990, prije nego što je bila formirana Premijer liga) završila sezonu u sigurnoj zoni, kao 13. na tabeli.

Rezultati:

Sanderlend - Čelzi 1:3

Džonson 66 - Tores 11, 45 (penal), Mata 49.

Arsenal - VBA 2:0

Arteta 26, 64 (oba iz penala).

Aston Vila - Stouk 0:0

Sautempton - Reding 1:0

Pančion 61.

Svonsi - Norič 3:4

Miću 51, 90, De Guzman 59 - Vitaker 16, Basong 40, Holt 44, Snodgras 77.

Nedjelja

Mančester siti - Mančester junajted

Everton - Totenhem

Vest Hem - Liverpul

Ponedjeljak

Fulam - Njukasl

Bonus video: