Bajern lako sa Augsburgom, poraz šampiona, het-trik Ibiševića

Bavarci sada imaju 16 bodova više od aktuelnog šampiona. Tri boda sa "Signal Iduna parka" odnio je Volfsburg...
1 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2012. 19:53h

Pretposljednje kolo u 2012. donijelo je Bajernu još veću razliku u odnosu na aktuelnog šampiona - Borusija Dortmund poslije poraza od Volfsburga kod kuće (3:2) ima 16 bodova manje od Bavaraca.

Bajern je, s druge strane, opet rutinski osvojio tri boda. Ovog puta lider je slavio u Augsburgu sa 2:0 - prvi gol je dao Tomas Miler iz penala u 40, a drugi Mario Gomes, i to samo dva minuta nakon što je zamijenio imenjaka Mandžukića...

"Augsburg je mnogo bolji tim nego što pokazuje tabela. Rekao sam igračima da ovo gostovanje nije samo šetnja i drago mi je da su me ozbiljno shvatili", rekao je trener Bajerna Jup Hajnkes.

Borusija je vodila na "Signal Iduna parku" (Marko Rojs iz slobodnog udarca), a onda je Volfsburg dobio penal i crveni karton Marcela Šmelcera, nakon sumnjivog igranja rukom. Dijego je izjednačio iz penala, Naldo već do poluvremena preokrenuo, ali se "milioneri" ni tada nisu predavali.

U drugom poluvremenu Jakub Blaščikovski je izjednačio sa bijele tačke, a šok je uslijedio u 73. minutu. Domaćin je krenuo na sve ili ništa. Jirgen Klop je "podigao" odbranu na centar, a „vukovi” iz kontranapada postavili konačan rezultat preko Holanđanina Basa Dosta.

"Sporna situacija za 1:1 je preokrenula utakmicu, jer Volfsburg do izjednačujućeg gola nije bio u utakmici", kazao je Klop.

Šalke je u krizi, pokazalo se to i u Štutgartu. „Švabe” su razbile goste sa 3:1, a het-trik je upisao Vedad Ibišević.

Ekipa iz Gelzenkirhena nije slavila već pet utakmica u Bundes ligi (tri poraza i dva remija), a posljednji put je tri boda osvojila protiv Verdera 10. novembra.

A Grojter Firt (za koji nije nastupio Milorad Peković) i dalje je u katastrofalnom stanju, jer mu je poraz u Frajburgu bio ukupno 14. meč bez pobjede.

Tačnije, tim iz Firta je jedini trijumf do sada u ligi upisao u drugom kolu protiv Majnca u gostima...

Rezultati

Augsburg - Bajern 0:2 (Miler 40 (penal), Gomes 63)

Borusija D. - Volfsburg 2:3 (Rojs 6, Blaščikovski (penal) 61 - Dijego 36, Naldo 41, Dost 73)

Frajburg - Grojter Firt 1:0 (Kaligrjuri 15)

Nirnberg - Fortuna D. 2:0 (Polter 27, Fojlner 90)

Štutgart - Šalke 3:1 (Ibišević 2, 38 (penal), 61)

Ajntraht - Verder 4:1 (Majer 47, Švegler 62, Ajgner 63, Inui 90 - Petersen 54)

Sjutra

Borusija M. - Majnc

Hanover - Bajer

Petak

Hamburger - Hofenhajm 2:0

Galerija

Bonus video: