Kuvar, bloger, maneken, poliglota: Golman Švajcarske nije samo fudbaler

"Otišao sam od kuće sa 16 godina i morao sam da naučim da kuvam. Dopalo mi se, posvetio sam se tome u slobodno vrijeme. Svi recepti su moji lično, a uglavnom na organskoj bazi. Kuvanje je način da ostanem u dodiru sa prirodom", kazao je Somer
87 pregleda 0 komentar(a)
somer, Foto: Reuters
somer, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.06.2018. 12:04h

Golman, kuvar, bloger, gitarista, poliglota i maneken - to je Jan Zomer, čovjek koji je juče blokirao Brazilce na putu ka prvoj i očekivanoj pobjedi.

Zomer je svestran momak, fudbal je, naravno, njegovo osnovno zanimanje, da nije tako ne bi bio na golu Borusije Menhengladbah i švajcarskog nacionalnog tima.

Ali, ovaj 28-godišnjak ima još mnogo hobija.

Osim što tečno govori njemački, italijanski, engleski i francuski jezik, jedan je od najpopularnijih blogera u Švajcarskoj - njegovi blogovi su posvećeni kuvanju (sommerkocht.ch).

"Otišao sam od kuće sa 16 godina i morao sam da naučim da kuvam. Dopalo mi se, posvetio sam se tome u slobodno vrijeme. Svi recepti su moji lično, a uglavnom na organskoj bazi. Kuvanje je način da ostanem u dodiru sa prirodom", kazao je Somer.

Osnovao je i svoju marketinšku kompaniju, a zaštitno je lice nekoliko brendova - "Nivea" i "Nike", između ostalih.

P A S S I O N

A post shared by Yann Sommer (@ysommer1) on

U slobodno vrijeme svira gitaru sa svojim bendom...

"Postoji mnogo toga što me zanima osim fudbala i sigurno da ću proširiti svoja interesovanja kada završim karijeru", kazao je on.

Švajcarci su na startu Mundijala pokazali timsku snagu i karakter, bod protiv Brazila je ogroman korak ka drugoj fazi i važna injekcija samopouzdanja pred duel sa Srbijom.

"Dobar početak, ali naša obaveza je da pobijedimo Srbiju. To je meč odluke", poručio je Somer.

Bonus video: