Igračima Budućnosti zbog štrajka 40 odsto manja oktobarska plata

Igrači Budućnosti prijetili su početkom oktobra da zbog neisplaćenih zarada neće igrati utakmicu protiv Mornara, zbog čega je postojala mogućnost da šampion putuje u Bar sa omladincima.
3 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.12.2012. 11:30h

Uprava Budućnosti sačekala je da fudbaleri uhvate rezultatski ritam, plasiraju se u polufinale Kupa i nadoknade zaostatak za Sutjeskom na tabeli, a onda da im naplate za ono što se dogodilo prije toga - igrači aktuelnog šampiona dobiće umanjenu platu zbog oktobarskog štrajka.

Kako saznaju “Vijesti”, podgorički fudbaleri primiće za 40 odsto smanjenu zaradu za oktobar (koja još nije legla), jer nisu poštovali odredbe iz ugovora.

"Zna se procedura. Shodno ugovorima koje su potpisali sa klubom, igrači su imali soluciju da traže rješenje preko Arbitražne komisije, ali oni su tada pribjegli najgorem mogućem rješenju, prekidu rada usred prvenstva. Zbog toga je pokrenut disciplinski postupak i biće izrečene mjera u skladu sa pravilnikom o zaradama", kazao je izvršni direktor Budućnosti Budimir Miranović.

Igrači Budućnosti prijetili su početkom oktobra da zbog neisplaćenih zarada neće igrati utakmicu protiv Mornara, zbog čega je postojala mogućnost da aktuelni šampion putuje u Bar sa omladincima.

Ipak, nakon sastanka sa upravom spor je izglađen, igračima su kasnije isplaćena dugovanja, a Budućnost nakon meča u Baru napravila seriju od devet pobjeda i dva remija na 11 odigranih utakmica.

Miranović ipak smatra da se ne treba vraćati onome što je bilo, ističući zadovoljstvo načinom na koji su fudbaleri odreagovali u drugoj polovini oktobra i tokom cijelog novembra, kada se Budućnost iz bezizlazne pozicije vratila u život na oba fronta.

"Osim fudbalera i stručnog štaba, treba istaći veliki napor uprave. Svi smo zajedničkim snagama uspjeli da se oporavimo i na proljeće ćemo se boriti na oba fronta. Iznad svega raduje to što stasava generacija mlađih fudbalera, koji ne mogu svi odmah da budu gurnuti u vatru, ali koji uz sebe imaju iskusnije fudbalere poput Pekovića, Boškovića i Flavija", zaključuje Miranović.

Bonus video: