Romario pokrenuo vladinu istragu o CFB

Romario je česti kritičar Brazilske fudbalske konfederacije (CFB), a danas je objavio da je za 24 sata sakupio potpise 188 poslanika u korist formiranja komisije koja će istražiti poslovanje CFB.
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2012. 19:34h

Istraga vlade Brazila o navodnoj korupciju u nacionalnom fudbalskom savezu počeće sljedeće godine, pošto je velikan tog sporta Romario sakupio dovoljno potpisa od kolega poslanika.

Romario je proslavljeni napadač reprezentacije Brazila, a sada je poslanik u donjem domu parlamenta.

On je česti kritičar Brazilske fudbalske konfederacije (CFB), a danas je objavio da je za 24 sata sakupio potpise 188 poslanika u korist formiranja komisije koja će istražiti poslovanje CFB. Za usvajanje predloga bilo mu je potrebno samo 171.

Očekuje se da će komisija početi da radi sljedeće godine, iako je Romariov potrparol rekao da bi moglo biti odlaganja. Nekadašnji fudbaler je rekao da ne treba odbacivati istragu samo zato što se zemlja sprema za organizaciju Svjetskog prvenstva 2014. godine.

U dokumentu koji je podijeljen poslanicima, nagovještava se da je prilikom izbora predsednika CFB-a, Žoze Marije Marina došlo do prevare.

On je na tom mjestu naslijedio Rikarda Tešeiru, koji je u martu podnio ostavku usljed optužbi za nezakonite radnje.

Sud u Švajcarskoj objavio je u julu da su on i bivši predsjednik FIFA Žoao Avelanž uzeli milione dolara mita od marketinške agencije ISL, koja je sada ugašena.

Bonus video: