Alić: Igramo srcem

"Utisci su dosta dobri, pogotovo jer je Srbija težak protivnik, selekcija koja je prema rang-listi Uefe jedna od jačih u Evropi", kaže Ermin Alić, štoper Rudara.
1 komentar(a)
Alić i Mugoša, Foto: Savo Prelević
Alić i Mugoša, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.12.2012. 10:42h

Sigurna pobjeda nad Srbijom (2:0) u okviru regionalne lige osnažila je mlade reprezentativce Crne Gore, odnosno njihovo uvjerenje da su stasali za veće domete u odnosu na one koje su imale prethodne generacije. Pobjeda na stadionu pod Goricom donijela je neophodnu dozu samopouzdanja. Nakon vodećeg gola koji je postigao Mugoša u finišu prvog dijela iz penala “sokoli” su poletjeli ka trijumfu, jer je tačku stavio golgeter Sutjeske Šušnjar već na početku drugog poluvremena.

"Utisci su dosta dobri, pogotovo jer je Srbija težak protivnik, selekcija koja je prema rang-listi Uefe jedna od jačih u Evropi. Mi smo dali sve od sebe, a Srbija praktično nije imala jednu ozbiljnu šansu. Ova pobjeda nam mnogo znači za dalje, mislim da imamo šanse da u narednom ciklusu odemo u baraž ako ne i na Prvenstvo Evrope", kaže Ermin Alić, defanzivac Rudara.

A veliki posao odradila je i odbrana, Alić je odlično sarađivao sa Bakračem, štoperski tandem je donio sigurnost čitavom timu...

"Ovo mi je drugi ciklus, u reprezentaciji sam godinu i po. Puno mi znače i igre u klubu, sve se isplatilo. No, čitava ekipa je dobro odigrala protiv Srbije, jedan fudbaler ne bi ništa mogao sam da učini. Igramo srcem za svoju državu", napominje Alić.

Iako je i posljednji kontrolni meč prvenstveno služio za uigravanje, nije zanemarljiva ni borba za prestiž u regionalnoj ligi. “Sokoli” su pobjedom nad Srbijom preuzeli prvo mjesto u grupi 1. Naša reprezentacija prethodno je odigrala bez golova sa Mađarskom, a Srbija je takođe remizirala sa istim rivalom (3:3).

"Ovom pobjedom smo preuzeli prvo mjesto, a mislim da imamo velike šanse da tu i ostanemo. Ukoliko završimo kao prvi, igraćemo sa Italijom. To će biti prava stvar za nas", dodao je Alić.

Posljednji trijumf ostvarile su domaće snage potpomognute trojicom igrača koji igraju u inostranstvu (Vučinić, Kosović, Bakrač). Selektor Dušan Vlaisavljević nije mogao da računa na Bakića i Đorđevića...

"Sigurno da iskustvo iz reprezentacije dosta znači svim našim igračima. Nadam se da ćemo svi zajedno doprinijeti da se popravi i kvalitet lige", zaključio je Alić.

Bonus video: