Crna Gora rival Gibraltaru na debiju

Protivnici Crne Gore u prvoj fazi takmičenja biće još i selekcija Francuske, koja će biti domaćin turnira, te selekcija San Marina
0 komentar(a)
Futsal, Foto: FSCG
Futsal, Foto: FSCG
Ažurirano: 06.12.2012. 19:03h

Futsal selekcija Gibraltara biće prva reprezentacija ove zemlje koja će odigrati zvaničnu utakmicu pod zastavom Uefe, a za protivnika na debiju imaće futsal reprezentaciju Crne Gore , odlučeno je na žrijebu preliminarne runde kvalifikacija za UEFA Futsal Euro 2014.

Protivnici Crne Gore u prvoj fazi takmičenja biće i selekcija Francuske, koja će biti domaćin turnira, te selekcija San Marina. Kvalifikacioni turnir grupe A igraće se od 22. do 27. januara iduće godine. Pobjednik grupe plasiraće se u glavnu rundu kvalifikacija, koju će krajem marta iduće godine igrati sa Italijom, Mađarskom i Finskom u okviru Grupe 1.

Najvećeg konkurenta za prvo mjesto naša selekcija će imati u selekciji Francuske, sa kojom je do sada odigrala dvije utakmice - na turniru "Trofej Normandije" Crna Gora je slavila sa 4:3 u oktobru 2008. godine, dok su se "trikolori" revanširali tri godine kasnije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo kada su slavili istim rezultatom.

Naša selekcija je dva puta igrala i sa San Marinom, u decembru prošle godine, i oba puta ubjedljivo pobijedila u gostima - u prvoj utakmici bilo je 13:0 za "sokole", dok je u revanšu bilo 9:3.

Bonus video: