Čeh: Nije samo trener, krivi smo i mi za eliminaciju

"Nažalost, kada promijenite trenera, to je samo jedna izmjena. Odgovornost ja na svima”, rekao je Benitez.
0 komentar(a)
Rafa Benitez, Foto: Beta AP
Rafa Benitez, Foto: Beta AP
Ažurirano: 06.12.2012. 16:04h

Golman Čelsija Petr Čeh rekao je danas da odgovornost za eliminaciju tima iz Lige šampiona moraju da preuzmu i igrači, a ne samo trener Rafael Benitez.

Čelzi je sinoć pobijedio danski Nordsjelend sa 6:1, ali nije uspio da prođe u narednu fazu takmičenja, pošto je direktni konkurent Juventus savladao Šahtjor u gostima sa 1:0.

"Svi smo u istom brodu, trener i igrači. Odgovornost je ista za sve, jer smo tim. Ne treba okolišati, šest utakmica bez pobjede nije dobar učinak i od kako sam došao u Čelzi, ne pamtim da smo imali sličnu seriju. Igrači moraju da ustanu i preuzmu odgovornost", rekao je Čeh za engleske medije.

I Benitez nije, koji je prošlog mjeseca na klupi Čelzija zamijenio Di Matea, nije želio svu odgovornost na sebe.

"Nažalost, kada promijenite trenera, to je samo jedna izmjena. Odgovornost ja na svima”, rekao je Benitez.

"Plavci" su kao trećeplasirani u E grupi i postali prvi aktelni šampion koji nije prošao grupnu fazu, pa će takmičenje na međunardnoj sceni nastaviti u Ligi Evrope.

“Liga Evrope nije važno takmičenje ako se ne osvoji. Daćemo sve od sebe da pobijedimo, ukoliko dođemo do polufinala ili finala", dodao je Benitez.

David Luiš je rekao "plavci" žele da osvoje Ligu Evrope.

"Sada na Ligu Evropa gledamo kao Ligu šampiona. Podjednako nam je glamurozna kao LŠ, pošto mnogi od nas nemaju taj pehar, tako da nam je to sada primaran cilj", rekao je Luiš.

Odbrambeni fudbaler Čelzja istakao je da je tužno što je prvak Evrope eleminisan u ranoj fazi takmičenja, ali to vidi kao veliku šansu da se doda novi pehar u vitrine kluba.

"Prošle godine smo osvojili Ligu šampiona, a evo ove godine već smo ispali u grupnoj fazi. To je pomalo tužno, ali na kraju to je velika šansa da osvojimo novi trofej za klub", zaključio je Luiš.

Čelzi će svog protivnika u Ligi Evropa dobiti na žriijebu u Nionu 20. decembra.

Bonus video: