Mladi protiv Srbije: Ofanzivom do cilja

Meč Crna Gora - Srbija igra se u okviru regionalne lige mladih reprezentacija. Utakmica na stadionu pod Goricom počinje u 13 časova.
54 pregleda 0 komentar(a)
mladi, Marko Vukcevic, Foto: Luka Zeković
mladi, Marko Vukcevic, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.12.2012. 08:28h

Mlada crnogorska selekcija nastavlja uigravanje za novi kvalifikacioni ciklus, a današnji prijateljski meč sa Srbijom u okviru regionalne lige motiviše četu Duška Vlaisavljevića. Okršaj na stadionu pod Goricom biće ujedno i pozivnica za publiku koja po završetku jesenjeg dijela sezone ima šansu da vidi sparing dvaju mladih selekcija koje su stasale u istoj fudbalskoj školi...

"Sigurno da će igrači imati motiv, prvi put igramo protiv Srbije, sa kojom smo što se kaže do juče bili zajedno. Ovo je prilika da vidimo gdje su naši igrači u odnosu na vršnjake iz Srbije koja je visoko kotirana na listi Uefe. Njihova mlada selekcija bila je u prvom šeširu na žrijebu. Radi se o dobroj i kompletnoj selekciji, pa ukoliko odigramo kako treba protiv njih, imaćemo veliko samopouzdanje i protiv ostalih timova", kaže Vlaisavljević.

Srbija je u prvom kolu regionalne lige remizirala sa Mađarskom (3:3). Naša reprezentacija je takođe odigrala neriješeno sa Mađarima, ali je meč u Đeru završen bez golova.

"Znamo njihovu selekciju, a odgledao sam i meč između Srbije i Mađarske. Čitava ekipa nastupa u klubovima koji su na prvoligaškoj ili drugoligaškoj sceni u Srbiji. Posljednju liniju čine Vitas iz Rada, Petković (OFK Beograd), Lalić (Hajduk Kula). Glavna opasnost prijeti od napadača Spartaka Despotovića, a tu su i Čaušić, Mrkela... Imaju dobru ekipu", napominje Vlaisavljević.

Crnogorski selektor izvršio je jednu izmjenu na spisku - umjesto povrijeđenog veziste Čelika Darka Zorića pozvan je Bojan Sanković iz Mladosti. Želja da se ostvari pozitivan rezultat je prisutna, a Vlaisavljević najavljuje ofanzivu...

"Domaćini smo, sigurno da ćemo igrati otvoreno. Srbija ima visoke igrače, potrudićemo se da spustimo loptu i pokušamo da pritisnemo njihovu posljednju liniju. Krenućemo ofanzivno, Šušnjar i Mugoša će početi u špicu, a po lijevoj strani najvjerovatnije Vučinić. Bićemo, dakle, ofanzivni po formaciji, ali vidjećemo i koliko će nam protivnik dozvoliti da igramo. Pokušaćemo da dođemo do pobjede koja bi nam otvorila mogućnost da na kraju budemo i prvi u grupi", zaključio je Vlaisavljević.

Očekuje se da će "sokoli" zaigrati u sastavu: Petković - Gojačanin, Radunović, Bakrač, Alić - Janković, Kosović, M. Vukčević, Vučinić (Boljević) - Šušnjar, Mugoša.

Bonus video: