Navijači Reala žele Joakima Leva

U ovom trenutku, kada je sezona praktično tek na polovini, Realovi navijači imaju jasnu želju za budućnost - svoj glas daju Joakimu Levu, aktuelnom selektoru Njemačke.
1 komentar(a)
Joakim Lev, Foto: REUTERS
Joakim Lev, Foto: REUTERS
Ažurirano: 04.12.2012. 17:56h

"Marka" ne odustaje, i drugi dan zaredom se bavi odlaskom Žozea Murinja, koji je po pisanju ovog tiražnog madridskog lista izvjestan na kraju sezone.

Tako je sastavljena lista od 10 trenera koji su u ovom trenutku (doduše, nezvanični) kandidati da zamijene Portugalca na klupi "merengesa", a potom i sproveli anketu među navijačima.

U ovom trenutku, kada je sezona praktično tek na polovini, Realovi navijači imaju jasnu želju za budućnost - svoj glas daju Joakimu Levu, aktuelnom selektoru Njemačke.

Za Leva je danas do 18 časova na on-lajn izdanju "Marke" glasalo skoro osam hiljada navijača ili oko 30 odsto, ali podrška njemu nije totalna.

Naime, dobar dio navijača želi da na klupi vidi Jirgena Klopa (15,7 odsto), ali i bivše asove najvećeg kluba na svijetu - šanse imaju i Alberto Toril (sadašnji trener Real Madrida B), koji je dobio 14,8 odsto glasova, te Mićel.

Poznato je da je ovaj slavni fudbaler Reala, sada trener Sevilje, omiljen među navijačima, a juče je dobio oko dvije i po hiljade glasova (12,8 odsto).

Taj kvarter je, dakle, za sada u vrhu, a u igri su još i Arsen Venger, Fabio Kapelo, Rafael Benites, Karlo Anćeloti, Marko van Basten i Marćelo Lipi.

U momentu kada "Marka" traži nasljednika Specijalnom svaki od pomenutih trenera ima posao, a neki (poput Kapela i Lipija) uživaju u milionima koje im daju Rusi i Kinezi. Lev je takođe čvrto vezan za "pancere" i teško je vjerovati da će napustiti reprezentaciju makar do završetka Mundijala 2014.

S druge strane, budućnost Vengera i Benitesa u Premijer ligi je u magli, kao i Anćelotija na klupi Pari Sen Žermena, dok bi Klop, čini se, napustio Dortmund samo u slučaju poziva velikana kakav je upravo madridski gigant.

U realnosti, šanse Mićela i Torila vjerovatno ni približno tolike kao što govore glasovi navijača, isti je slučaj i sa Van Bastenom, koji trenutno vodi Herenven.

Bonus video: