Je li Specijalni odradio svoje u Madridu?

U Španiji se, inače, „Marki” vjeruje kada su informacije o Realu u pitanju, jer je poznato da je jako bliska „kraljevskom klubu”. Zato je i Murinjov demant na ovu informaciju prošao prilično nezapaženo
84 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.12.2012. 14:54h

Real je pobijedio Atletiko u derbiju, spremao se za večerašnji meč sa Ajaksom, ali u Madridu nikad nije mirno - tiražna „Marka” je u jučerašnjem broju objavila da Žoze Murinjo napušta klub na kraju sezone!

„Marka” je, naime, objavila da su Portugalac i predsjednik Florentino Peres dogovorili sporazuman raskid saradnje i da su tako makar sklopili mir do ljeta, jer je javna tajna da nisu u baš dobrim odnosima.

„Razvod na vidiku”, napisala je „Marka” na naslovnoj strani preko slike na kojoj se rukuju Peres i Murinjo.

„Odnos predsjednika i trenera je narušen: Murinjov ciklus u Madridu se bliži kraju”, stoji u tekstu.

Murinjo: Pitajte Peresa je li zadovoljan

U Španiji se, inače, „Marki” vjeruje kada su informacije o Realu u pitanju, jer je poznato da je jako bliska „kraljevskom klubu”.

Zato je i Murinjov demant na ovu informaciju prošao prilično nezapaženo.

- Nije istina da napuštam Real na kraju sezone. Pitajte Peresa da li je zadovoljan mojim radom, ja nemam problema s tim. Više o tome neću da pričam, a ne vjerujem ni da će vam predsjednik nešto reći. Pitajte ta pitanja vaše kolege iz „Marke” - rekao je Murinjo na konferenciji za medije uoči meča sa Ajaksom.

O „kopljanicima” gotovo da se i nije pričalo u pres sali Reala. Na red je stigao i Pari Sen Žermen i mogući odlazak Murinja u Grad svjetlosti na kraju sezone.

- Da li mislim o PSŽ-u? Razmišljam, istina je. Ali samo kao mogućem protivniku u nokaut fazi Lige šampiona.

U istoj grupi sastaju se Borusija i Mančester siti. „Građani” moraju da pobijede i da vjeruju da Ajaks neće slaviti u Madridu. Samo takav epilog im garantuje da će nastaviti takmičenje u Ligi Evrope.

Porto ili „sveci”

A Pari Sen Žermen dočekuje Porto i traži pobjedu za prvo mjesto u grupi.

Portugalci pred posljednje kolo imaju bod više.

- Idemo u Pariz da pobijedimo i osvojimo prvo mjesto. Porto je veliki klub, živi od pobjeda - jasan je trener „zmajeva” Viktor Pereira.

Trener „svetaca” Karlo Anćeloti je priznao da je ljut na svoj tim nakon svih neuspjeha u prvenstvu Francuske.

- Moramo da reagujemo, vrijeme je da igrači preuzmu odgovornost. Čini mi se da nisu svi fokusirani na igru, planove kluba i projekat čiji smo dio - istakao je Anćeloti.

Venger odmara šestoricu

Arsenal će se večeras u Pireju suprotstaviti Olimpijakosu bez šest prvotimaca, odlučio je menadžer „tobdžija” Arsen Venger.

Londonski klub će protiv grčkog šampiona nastupiti bez Santija Kasorle, Džeka Vilšira, Mikela Artete, Lukaša Podolskog, Tea Volkota i Pera Mertezakera.

- Poraz od Svonsija me je natjerao da odmorim neke igrače koji su umorni, a samim tim pod rizikom da se povrijede. Zato im treba predah - rekao je Venger.

Arsenal je riješio pitanje plasmana u osminu finala, ali i dalje ima šanse da zauzme prvo mjesto, jer ima bod manje od lidera Šalkea. Njemački tim u posljednjem kolu gostuje Monpeljeu.

DANAS

GRUPA A

Dinamo Z. - Dinamo K.

PSŽ - Porto

GRUPA B

Olimpijakos - Arsenal

Monpelje - Šalke

GRUPA C

Malaga - Anderleht

Milan - Zenit

GRUPA D

Borusija D. - Mančester siti

Real M. - Ajaks

SJUTRA

GRUPA E

Čelzi - Nordsjeland

Šahtjor - Juventus

GRUPA F

Lil - Valensija

Bajern - BATE

GRUPA G

Barselona - Benfika

Seltik - Spartak M.

GRUPA H

Mančester j. - Kluž

Braga - Galatasaraj

Galerija

Bonus video: