Ronaldova genijalnost slomila Atletiko

„Merengesi” su slavili, i opet su, kao bezbroj puta ove sezone, morali da dočekaju bravuru Kristijana Ronalda - Portugalac je prvo dao evrogol iz slobodnog udarca, a onda je i asistirao Ozilu
1 komentar(a)
Ažurirano: 04.12.2012. 12:03h

Atletiko Madrid je prvi put u posljednjih 13 godina (od kada nije pobijedio Real) došao na „Santjago Bernabeu” kao bolje plasiran na tabeli, ali mu to nije pomoglo mnogo, poraz je opet bio neizbježan.

„Merengesi” su slavili, i opet su, kao bezbroj puta ove sezone, morali da dočekaju bravuru Kristijana Ronalda - Portugalac je prvo dao evrogol iz slobodnog udarca sa 30 metara, a onda je i asistirao Mesutu Ozilu za konačnih 2:0...

Ronaldo je bio neuhvatljiv, a njegov učinak je mogao da bude i bolji, ali ni prečka ni stativa nisu bile njegov saveznik u subotu veče...

GOLMANI

Vajdenfeler (Borusija Dortmund) - „Ne znam šta još mora da uradi taj momak da bi dobio poziv u reprezentaciju”, rekao je trener Bajerna Jup Hajnkes poslije derbija. I time najbolje opisao partiju iskusnog golmana na „Alijanc areni”.

Šćešnji (Arsenal) - 88 minuta je bio najzaslužniji što Arsenal čuva 0:0 protiv Svonsija. Nije, međutim, mogao sve sam - Španac Miću ga je nadmudrio u finišu.

ODBRANA

Savić (Fiorentina) - polako postaje lider odbrane „viole”: „Šefovao je u oba kaznena prostora”, napisao je „Medijaset” nakon što je Savić bio dvostruki strijelac protiv Sampdorije.

Ranokja (Inter) - u konfuznoj igri Intera protiv Palerma Ranokja je čak bio desno krilo - centrirao je i „asistirao” Garsiji za autogol i tri velika boda za „crno-plave”.

Ager (Liverpul) - proradili su i štoperi - Danac je dao jedini gol na meču protiv Sautemptona.

SREDINA

Markizio (Juventus) - torinski derbi je bio veliko mučenje za Juve, uprkos totalnoj dominaciji. Probleme je riješio vezista koji ima bolji osjećaj za gol od polovine napadača na Apeninima.

Dijame (Vest Hem) - ušao je na poluvremenu protiv Čelzija kod rezultata 0:1. Od trenutka kada je zagazio na travu „Apton parka” domaćin je zagospodario i deklasirao prvaka Evrope.

Kros (Bajern) - opet je bio najbolji Bavarac, kao u gotovo svakom meču ove sezone.

Sandro (Totenhem) - njegovi golovi skreću pažnju. Razlog - zato što mu je ovaj protiv Fulama tek drugi u Premijer ligi, a ukupno šesti u klupskoj karijeri...

Gece (Borusija Dortmund) - Levandovski je podbacio, Rojs i Gindogan takođe. Jedino je Gece ispunio očekivanja od svih majstora u dresu „milionera”.

Inler (Napoli) - dva fantastična gola su bila dovoljna da doživi ovacije na „San Paolu”...

NAPAD

Miću (Svonsi) - Migel Peres Kuesta ili skraćeno Miću... Tako se zove džoker Mihaela Laudrupa koji je šokirao sve na Ostrvu. Španac je već dao 11 golova (10 u Premijer ligi), a koštao je Velšane svega dva miliona funti.

Runi (Mančester junajted) - u ludom meču na „Madejskom” je bio vodeći strijelac - dao je dva od četiri gola Junajteda protiv Redinga.

Ronaldo (Real Madrid) - uz njegovu pomoć i onakvu inspiraciju Realu i nije bilo preteško da pokaže ko je gazda u Madridu.

Destro (Roma) - dugo je važio za promašaj Zdenjeka Zemana, a onda je u posljednja četiri kola dao isto toliko golova.

Arnautović (Verder) - u Njemačkoj su složni da mu samo problematičan temperament ne dozvoljava da napravi veliku karijeru.

Gomis (Lion) - „lavovi” su lideri, imaju čak pet bodova više od prebogatog Pari Sen Žermena.

El Šaravi (Milan) - njegove brojke su u ovom trenutku bolje i od onih koje je svojevremeno imao Marko van Basten u dresu Milana. Za Faraona je samo nebo granica.

Galerija

Bonus video: