UEFA doživotno suspendovala Samuta

Samut ima pravo žalbe Sudu za sportsku arbitražu (CAS), ali će o tome odlučiti kada dobije detaljno obrazloženje presude UEFA
1 komentar(a)
Kevin Samut, Foto: Timesofmalta.com
Kevin Samut, Foto: Timesofmalta.com
Ažurirano: 03.12.2012. 16:16h

Reprezentativac Malte Kevin Samut doživotno je suspendovan iz fudbala pošto ga je UEFA proglasila krivim za namještanje kvalifikacionih utakmica za Evropsko prvenstvo, u širem skandalu sa kladionicama.

Njegov advokat Majkl Skiriha rekao je danas da je žalbena komisija UEFA u petak saslušala žalbe, a onda preinačila njegovu kaznu sa 10-godišnje zabrane na doživotnu.

Samut je negirao da je učestvovao u hrvatskoj organizaciji namještanja rezultata za kladionice 2007. godine, koja je namjestila Maltin poraz od 4:0 od Norveške u kvalifikacijama za EP 2008.

Samut ima pravo žalbe Sudu za sportsku arbitražu (CAS), ali će o tome odlučiti kada dobije detaljno obrazloženje presude UEFA.

Saslušanje u petak je održano jer su obje strane uložile žalbu na prvobitnu zabranu od 10 godina, koja je donijeta u avgustu.

UEFA nije saopštila koje dokaze je koristila da bi osudila ovog 31-godišnjeg veznog igrača.

Plan je do detalja otkriven tokom krivičnog postupka u Bohumu protiv Marija Cvrtaka, saradnika osuđenog Ante Šapine.

Obojica su priznali da su zaradili milione na klađenju pošto su potplaćivali igrače, sudije i zvaničnike da bi manipulisali rezultatima.

Obojica su osuđena na po pet i po godina zatvora.

Bonus video: