Gvardiola ili Murinjo u junu preuzimaju PSŽ

Akcionari PSŽ-a su razočarani radom Anćeloti, koji uprkos tome što je tim pun zvijezda nije uspio da napravi atraktivnu igru i dobre rezultate
2 komentar(a)
Gvardiola, Foto: REUTERS
Gvardiola, Foto: REUTERS
Ažurirano: 03.12.2012. 13:39h

Pep Gvardiola, bivši trener Barselone, i Žoze Murinjo, aktuelni strateg Real Madrida, su želje čelnika Pari Sen Žermen za narednu sezonu, objavili su danas francuski mediji.

Najtiražniji sporstki list "L'Ekip" tvrdi da su vlasnici kluba “Katar Investment Autoriti” blizu odluke da uruče otkaz Karlu Anćelotiju i sportskom direktoru Leonardu, nakon što su “sveci” u subotu protiv Nice upisali treći poraz u sezoni (2:1).

Sada je PSŽ četvrti u domaćem šampionatu sa pet bodova manje od lidera Liona.

Gvardiola je prošlog vikenda bio u Dohi, gdje je razgovarao sa vlasnicima Parižana, ali je istakao da ni pod kojim uslovima neće da preuzme tim tokom sezone i želi da se odmori do juna.

Gvardiolina porodica se nalazi u Njujorku, a djeca su upisana na Francuski institutu, što je, piše "L'Ekip", mogući znak njegovog dolaska u Pariz.

Sa druge strane, list "Le Parizien", tvrdi da je došlo do direktnih pregovora između vlasnika PSŽ-a i Murinja, kako bi se utanačili "detalji buduće saradnje".

List je naveo da portugalski trener odlazi iz Madrida na kraju sezone, kako bi preuzeo francuskog vicešampiona.

Obje novine se slažu da su sudbine Anćeloti i Leonarda, kada je u pitanju PSŽ, zapečaćene i da je pitanje dana kada će dobiti otkaz.

Najvjerovatnije će biti sklonjeni tokom prvenstvene pauze, a na klupu PSŽ-a će sjesti privremeni trener.

U pitanju je belgijski stručnjak Erik Gerec, koji je ostavio dobar imidž u Francuskoj radeći u Marseju od 2007. do 2009. dodine, a trenutno vodi katarsku ekipu Lehviju.

Akcionari PSŽ-a su razočarani radom Anćeloti, koji uprkos tome što je tim pun zvijezda nije uspio da napravi atraktivnu igru i dobre rezultate.

Odgovornost za njegov dolazak je na Leonardu, kome vlasnici zamjeraju neke višemilionske transfere, kao što je plaćanje 42 miliona evra za Havijera Pastore, koji ne igra ni približno očekivanjima.

Bonus video: